Door drank achter het stuur geweigerd voor een autoverzekering, wat nu?

Ben u gepakt, terwijl u met drank op achter het stuur zat? Dan kan dat grote gevolgen hebben op uw autoverzekering. Het kan zijn dat uw verzekeraar eventuele schade niet vergoedt of misschien zelfs de verzekering per direct opzegt. Ook kan u een nieuwe autoverzekering geweigerd worden. Wij leggen u uit welke gevolgen rijden met drank op heeft, op uw autoverzekering.

Gevolgen van drank op achter het stuur voor uw autoverzekering

Heeft u een ongeluk veroorzaakt, nadat u onder invloed van alcohol in de auto bent gestapt? Met een WA-verzekering is schade vergoed die u bij een ander veroorzaakt. Het is in Nederland wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, en de verzekeraar is dan ook verplicht om bij schade uit te keren. In een aantal gevallen hebben autoverzekeraars echter een alcoholclausule. Een alcoholclausule houdt in dat de verzekeraar de schade voor de tegenpartij vergoedt, maar dat u deze kosten vervolgens aan uw verzekeraar moet terug betalen. Niet elke verzekeraar heeft een alcoholclausule, dus het is belangrijk dat u bij het afsluiten van een autoverzekering goed naar de polisvoorwaarden kijkt.

Met alleen een WA-verzekering is schade aan uw eigen auto sowieso niet vergoed. Heeft u een WA + Beperkt Casco verzekering of een allrisk verzekering? Normaal gesproken is schade aan uw eigen auto dan (deels) meeverzekerd. Wanneer deze schade echter ontstaat doordat u met drank op heeft gereden, vergoedt de verzekeraar schade aan uw eigen auto niet. De reparatiekosten aan een auto kunnen flink in de kosten lopen, zelfs als u alleen tegen een paaltje aan bent gereden.

Als u bent aangehouden met een veel te hoog promillage alcohol in uw bloed, kan u ook een rijontzegging worden opgelegd. Uw mag dan voor bepaalde tijd geen motorvoertuig besturen. Ook wanneer uw rijontzegging weer wordt opgeheven zult u moeite hebben met het afsluiten van een autoverzekering. Door een rijontzegging bent u namelijk geregistreerd bij Stichting CIS. Stichting CIS houdt alle belangrijke verzekeringsgegevens bij in hun databank. Alle aangesloten verzekeraars en gevolmachtigden hebben toegang tot deze databank en controleren deze bij elke verzekeringsaanvraag. Heeft u een CIS-registratie? Dan zijn er maar weinig reguliere verzekeringsmaatschappijen die u willen verzekeren.

Verzekeraar kan verzekering opzeggen na drankmisbruik

Wanneer u onder invloed van drank achter het stuur kruipt en een ongeluk veroorzaakt, kan uw verzekeraar de autoverzekering beëindigen. Ook wanneer u van Justitie een rijontzegging krijgt, heeft de verzekeraar gegronde reden om de verzekering op te zeggen. Zodra de polis is stopgezet, bent u niet meer verzekerd bij schade of ongeluk. U zult uw auto dan bij een andere maatschappij moeten verzekeren. Dit kan echter behoorlijk lastig zijn, zolang u nog een CIS-registratie heeft.

autoverzekering geweigerd drank

Hoe lang blijft mijn drankverleden geregistreerd bij Stichting CIS?

Een rijontzegging blijft over het algemeen vijf jaar geregistreerd staan. Na deze tijd wordt uw CIS-registratie automatisch uit het systeem verwijderd. Tot die tijd kunt u waarschijnlijk geen autoverzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Ook als u schade heeft veroorzaakt terwijl u drank op had, kan uw autoverzekering geweigerd worden. Bij elke verzekeringsaanvraag zullen verzekeraars vragen over uw alcoholverleden stellen. Op basis hiervan beslissen ze of ze u wel of niet willen verzekeren.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Autoverzekering geweigerd door drank? Sluit een verzekering af via Alpina!

Is uw aanvraag voor een autoverzekering geweigerd, omdat u aangehouden bent met drank op achter het stuur? Dan kunt u via Alpina altijd een autoverzekering afsluiten bij De Vereende. De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere risico’s. Wanneer andere verzekeringsmaatschappijen het risico te groot vinden, zal De Vereende u altijd een verzekering kunnen aanbieden.

Voor vragen, opmerkingen of wanneer u wilt overleggen, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen! Wij helpen u graag met het afsluiten van een autoverzekering, ook als dat wat lastiger gaat. U kunt ons bellen op 088-688 37 00 of ons een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

 

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering via De Vereende!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op