Altijd Acceptatie
Altijd Acceptatie
Online Afsluiten
Online Afsluiten
8.1
Beoordeling verzekeringen
Scooter verzekeren zonder rijbewijs

Scooter verzekeren zonder rijbewijs

Nu met Gratis verhaalservice
  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Altijd Acceptatie
Altijd Acceptatie
Online Afsluiten
Online Afsluiten
8.1
Beoordeling verzekeringen

Iedereen weet dat je zonder rijbewijs niet op een scooter mag rijden. Maar hoe zit dat met het kopen en verzekeren van een scooter als je (nog) geen rijbewijs hebt? Vaak wordt gedacht dat het verzekeren van een scooter zonder rijbewijs niet kan of heel moeilijk is. Onterecht, want ook zonder rijbewijs kunt u een scooter verzekeren. U kunt alleen niet bij elkaar verzekeraar terecht. U wilt natuurlijk wel weten bij welke verzekeraars u allemaal terecht kunt, daarom hebben wij dit in onze online vergelijker meegenomen.

Kan ik zonder rijbewijs een scooter kopen?

Ja, zonder rijbewijs kunt u gewoon een scooter kopen. Bij het overschrijven van het kenteken op uw naam moet u wel een legitimatiebewijs laten zien. Dit hoeft echter niet perse een rijbewijs te zijn, u kunt zich dus ook legitimeren met een ID-kaart of paspoort. Zodra het kenteken van een scooter op uw naam staat, bent u verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. U moet uw scooter minimaal WA verzekeren. Zonder rijbewijs mag u een scooter niet besturen, maar u mag hem wel alvast kopen. Bij sommige verzekeraars kunt u zonder rijbewijs geen scooterverzekering afsluiten.

Niet zonder rijbewijs met een scooter de weg op

Als u nog geen rijbewijs heeft, mag u niet op een scooter rijden. Niet alleen is het gevaarlijk en strafbaar, u bent ook nog eens niet verzekerd. Bij een ongeval kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. Een verzekeraar kan weigeren om de schade te vergoeden, wat betekent dat u zelf opdraait voor de kosten. Stelt u zich eens voor dat u iemand aanrijdt met uw scooter en deze persoon invalide raakt. Het lichamelijk letsel is al ernstig genoeg en bovendien kunnen de kosten bij letselschade in de (tien)duizenden euro’s lopen. Als de verzekeraar niet uitkeert moet u de financiële schade dus zelf betalen. Daar kunt u levenslang voor moeten betalen.

Scooter verzekeren zonder rijbewijs: kan dat?

Ja, ook zonder rijbewijs kunt u gewoon uw scooter verzekeren. U kunt alleen niet bij elke verzekeraar terecht. Om te ontdekken bij welke verzekeraars u wel terecht kunt zonder rijbewijs, kunt u onze online vergelijkingstool gebruiken. Wij hebben in onze vergelijker namelijk al een onderscheid gemaakt tussen verzekeraars die wel rijbewijs eisen en verzekeraars die ook personen zonder rijbewijs accepteren. Bij Geennee.nl proberen we u altijd eerst onder te brengen bij een reguliere verzekeraar tegen normale tarieven. Lukt dit niet? Dan kunnen we u altijd onderbrengen bij De Vereende. Via de vergelijker kunt u dus ook zonder een rijbewijs een scooterverzekering vergelijken en afsluiten.

Scooter uitlenen? Wees kritisch!

De eigenaar is verantwoordelijk voor de brommer, ook als deze wordt uitgeleend. Schade veroorzaakt door iemand die de brommer leent, gaat ten laste van uw brommerverzekering. U verliest dus eventueel schadevrije jaren en betaalt ook de boetes voor de verkeersovertredingen. Wees dus zeer kritisch bij het uitlenen van uw brommer. 

Ook zonder rijbewijs moet u uw scooter verzekeren

Ook als u pas op de scooter gaat rijden zodra u uw rijbewijs heeft, moet de scooter wel verzekerd worden. Zelfs als de scooter ongebruikt in de schuur staat, blijft de verzekeringsplicht bestaan. Als u het voertuig tijdelijk niet gaat gebruiken, kunt u de verzekeringsplicht opschorten. Sluit daarom altijd een scooterverzekering af, zodra het kenteken op uw naam staat. Gebruik onze online vergelijker om te achterhalen waar u uw scooter het beste kunt verzekeren.

Bereken direct de premie voor uw scooterverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 05-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op