bestelauto

Bestelauto verzekeren

Geennee maakt verzekeren mogelijk.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Verzekeren lukt niet ?

Wij hebben altijd mogelijkheden

Geennee is gespecialiseerd.

Wij zoeken altijd naar een oplossing

Bijzondere risico's.

Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere risico’s

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“We brengen transparantie in de verzekeringsmarkt en pluizen de kleine lettertjes voor je uit zodat je verzekerd bent van een goede verzekering”

foto Laura

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura
Achtergrond afbeelding

Alles over bestelauto verzekeren

Bent u op zoek naar de beste manier om uw bestelauto te verzekeren? Als ondernemer is uw bestelauto misschien onmisbaar. Zeker als u hem dagelijks gebruikt voor het uitvoeren van uw werkzaamheden. Daarom kunt u via Geennee.nl altijd een bestelautoverzekering bij De Vereende afsluiten. Waar reguliere verzekeraars vaak afhaken bij het verzekeren van een bestelauto, vanwege het verhoogde risico op schade, kunt u wel terecht bij De Vereende.

Bestelauto verzekeren met een bestelautoverzekering

U kunt uw bestelauto verzekeren met een bestelautoverzekering. Een bestelautoverzekering is een speciale verzekering voor een bestelauto. Een bestelauto verschilt natuurlijk van een personenauto, met name in het soort gebruik. Waar een personenauto is gemaakt om personen te vervoeren, is een bestelauto speciaal voor het vervoeren van goederen. Vandaar dat deze ook een laadruimte heeft. Dit neemt voor een verzekeraar weer andere risico’s met zich mee. Daarom wordt er ook onderscheid gemaakt tussen een personenautoverzekering en een bestelautoverzekering. Als de bestelauto een maximaal beladen gewicht heeft dat hoger is dan 3.500 kg wordt er gesproken van een vrachtwagen. Heeft u een bestelauto? Dan helpen we u graag bij het vinden van de beste bestelautoverzekering.

Waarom een bestelauto verzekeren?

U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw bestelauto af te sluiten. Met een WA-bestelautoverzekering bent u verzekerd bij schade die u een ander toebrengt. Dit houdt in dat al u of een medewerker een ongeluk veroorzaakt met de bestelauto, de andere partij de schade kan verhalen op uw autoverzekering. Met alleen een WA bestelautoverzekering is schade aan uw bestelauto niet gedekt. Hiervoor moet u een uitgebreide dekking, zoals WA + Beperkt Casco of Allrisk afsluiten.

Wat dekt een bestelautoverzekering?

Bij het verzekeren van uw bestelauto heeft u keuze uit drie verschillende dekkingen voor uw bestelautoverzekering:

  • WA
  • WA + Beperkt Casco
  • Allrisk

Een WA bestelautoverzekering is de minimale dekking die u moet afsluiten. Hiermee zijn aansprakelijkheidsschades gedekt. U kunt echter ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Een aanvulling op de verplicht WA-verzekering is de WA + Beperkt Casco. Hiermee wordt schade aan uw bestelauto door onder andere brand, storm, diefstal of ruitbreuk vergoed. Met een WA of WA + Beperkt Casco dekking wordt schade aan uw  bestelauto door eigen schuld niet vergoed. Hiervoor moet u een allrisk bestelautoverzekering afsluiten. Dit is de meest complete verzekering.

Bestelautoverzekering vergelijken

Het verzekeren van een bestelauto begint met bestelautoverzekeringen vergelijken. Als u start met vergelijken moet u een aantal zaken invullen in onze online vergelijkingstool. Aan de hand van deze gegevens kunnen we een goede vergelijking maken. Het gaat om de volgende gegevens:

  • Kenteken van de bestelauto
  • Meldcode; Dit zijn de laatste vier cijfers van het chassisnummer
  • Woonplaats of vestigingsplaats
  • De geboortedatum van de regelmatige bestuurder
  • Waar u de bestelauto voor gaat gebruiken
  • Hoeveel kilometers u met de bestelauto gaat rijden
  • Eventueel opgebouwde schadevrije jaren

Bestelauto verzekeren zakelijk

Gebruikt u de bestelauto voor uw eigen bedrijf, heeft u een bestelauto van de zaak of heeft de auto een grijs kenteken? Dan moet u uw bestelauto zakelijk verzekeren. Onder zakelijk gebruik van een bestelauto vallen bijvoorbeeld goederenvervoer, koeriersdiensten, betaald personenvervoer, een garage, een leasebedrijf of een rijschool. Als u de bestelauto uitsluitend zakelijk gebruikt, kunt u een ‘verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ aanvragen. U mag de bestelauto in dat geval niet privé gebruiken.

Bestelauto verzekeren particulier

Heeft u een bestelauto, maar bent u geen ondernemer of staat de bestelauto niet in de boekhouding van uw onderneming? In dat geval gebruikt u de bestelauto uitsluitend privé. U hoeft de auto dan dus niet zakelijk te verzekeren en kunt een particuliere autoverzekering afsluiten. Woon-werkverkeer valt onder privégebruik van de auto. Ook als u de bestelauto een enkele keer zakelijk gebruikt, kunt u bij het afsluiten van een autoverzekering aangeven dat u privé rijdt.

Bestelauto verzekeren ZZP

Als ZZP’er kunt u een particuliere of een zakelijke bestelautoverzekering afsluiten. Ook als ZZP’er bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Als u een zakelijke bestelautoverzekering afsluit, staat de bestelauto op naam van uw bedrijf. Als u uw bestelauto particulier verzekerd, staat deze op uw eigen naam. Misschien bent u cateraar en gebruikt u uw bestelauto voor het vervoeren van eten. Of misschien werkt u als ZZP’er in de bouw en wordt de bestelauto vooral gebruikt voor het vervoeren van bouwmaterialen. Waar u de bestelauto ook voor gebruikt, u wilt natuurlijk wel goed verzekerd zijn.

Bestelauto verzekeren koeriersdienst

Gebruikt u uw bestelauto voor koeriersdiensten? Ook dan kunt u uw bestelauto verzekeren via Alpina.nl. Een particulier verzekerde auto gebruiken als koerier is in de verzekering goedkoper. Toch raden wij het af. Het is namelijk nog maar de vraag of de verzekeraar bij schade dekking biedt. Er kan een groot probleem ontstaan als bij schade blijkt dat de auto anders gebruikt is dan de verzekerde hoedanigheid. Met onze koeriersverzekering stelt u uw (bestel)autoverzekering voor koeriersdiensten op maat samen, zodat deze perfect aansluit op uw bedrijfssituatie.

Goedkoopste bestelautoverzekering

Hoewel de kosten voor een bestelautoverzekering via De Vereende hoger zijn dan die voor een reguliere bestelautoverzekering, is het voordeel dat u vrijwel altijd geaccepteerd zult worden. Hou er wel rekening mee dat u de premie minimaal 3 maanden vooruit moet betalen. Dit geldt ook als u kiest voor maandbetaling. In de meeste gevallen rekent De Vereende daarnaast een waarborgsom van €175,-. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kan De Vereende deze waarborgsom gebruiken om de niet-betaalde premie mee te verrekenen. Als u elke maand netjes op tijd betaalt, krijgt u bij het beëindigen van de verzekering de waarborgsom weer terug.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op