Home CIS

Melding bij Stichting CIS

Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Stichting CIS is een stichting die voor verschillende verzekeraars bepaalde gegevens over consumenten registreert.
Dit betekent dat u kunt worden geregistreerd wanneer u een claim heeft ingediend bij uw verzekeraar.

Stichting CIS behartigt de belangen van verzekeraars. Dit doen zij door het uitwisselen van informatie tussen onder andere de verzekeraars en toezicht houden op de informatie-uitwisseling. Deelnemers krijgen door het uitwisselen van informatie de kans om zich te beschermen tegen misbruik en dit te voorkomen en bestrijden.

Registratie bij CIS en toch een verzekering nodig? Klik hier >>

Iedereen kan in aanraking komen met Stichting CIS. U kunt worden geregistreerd wanneer u een claim heeft ingediend bij uw verzekeraar. De schuldvraag is hier niet voor bepalend. Ook wanneer uw verzekeraar de verzekering beëindigt zal dit worden opgenomen. Dit doet een verzekeraar niet zomaar, maar wanneer u bijvoorbeeld uw verplichtingen niet bent nagekomen of in het geval van ongebruikelijk veel schadeclaims.

cis

Verschillende registraties

In de database van Stichting CIS staan verschillende registraties.
Wat houdt een CIS registratie in? Een CIS registratie heeft te maken met uw verzekeringsverleden. U kunt om verschillende redenen geregistreerd staan bij Stichting CIS. Het gaat hier om gegevens die de verzekeraar inzicht geeft in het verzekeringsverleden van de klant, zoals:

 • Claimmelding
 • Ontzegging van de rijbevoegdheid
 • Een schadeverleden
 • Een politie en justitieel verleden
 • Opzegging/beëindiging door een verzekeringsmaatschappij
 • Fraude bij het claimen van een schade

Een verzekeringsmaatschappij heeft het recht een verzekering, onder bepaalde voorwaarden, op te zeggen. Dit wordt royeren genoemd en kan gebeuren wanneer u de premie niet (op tijd) voldoet.

Registratie bij CIS en toch een verzekering nodig? Klik hier >>

CIS registratie verwijderen

Een CIS registratie staat maximaal 8 jaar geregistreerd. Het gaat hierbij om ‘speciale meldingen’. Dit zijn o.a. meldingen wanneer blijkt dat er sprake is van fraude of oplichting. In de andere gevallen wordt de registratie na maximaal 5 jaar automatisch verwijderd.

Het verwijderen van een CIS registratie voordat de maximale duur is verstreken, kan alleen gedaan worden door degene die de registratie in het systeem heeft gezet. Wanneer u bezwaar indient tegen de registratie en dit blijkt terecht te zijn, dan kan de verzekeraar de registratie verwijderen.

CIS registraties inzien

U heeft het recht om in te zien welke gegevens er van u geregistreerd staan bij Stichting CIS. U kunt hiervoor bij Stichting CIS een inzageverzoek indienen door het invullen van het inzageformulier op de website van CIS.

Nadat u het webformulier heeft verzonden, krijgt u een e-mail die u getekend en voorzien van een kopie geldig legitimatiebewijs per mail verzendt naar [email protected]

Als u geen gebruik wilt maken van het webformulier kunt u het inzageverzoek downloaden en printen.
Het formulier kunt u vervolgens volledig ingevuld en ondertekend, met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs, toesturen naar:

Stichting CIS
T.a.v. Team Inzage
Postbus 91627
2509 EE DEN HAAG

Normaliter ontvangt u binnen 28 dagen een bericht of u in de databank staat. Mocht u hierin voorkomen, krijgt u een overzicht van de melding. U kan dan ook zien wie er een melding in heeft gezet.

De Vereende

Veel mensen vragen zich af of het wel mogelijk is om een verzekering af te sluiten als u een CIS registratie heeft. Wanneer u een verzekering aan wilt vragen of een schadeclaim indient, doen de meeste verzekeraars navraag bij Stichting CIS. Het verschilt per geval en maatschappij wat een verzekeraar met deze informatie doet. Meestal is het zo dat u met een CIS registratie niet bij een reguliere maatschappij terecht kunt. In dit geval biedt De Vereende uitkomst.

De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal een verzekeringsaanvraag altijd accepteren, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere verzekering.

Voor het afsluiten van een verzekering stelt De Vereende enkele voorwaarden:

 • U betaalt de premie minimaal 3 maanden vooruit, ook bij maandbetaling.
 • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie én een ondertekend aanvraagformulier.
 • In de meeste gevallen rekent De Vereende daarnaast een waarborgsom van gemiddeld €175,-, die u vooraf moet betalen. Indien er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijgt u dit bedrag weer teruggestort.

Heeft een verzekeringsmaatschappij u geweigerd, omdat u geregistreerd staat bij Stichting CIS dan is het bij Alpina wel mogelijk om u te accepteren. Alpina is een tussenpersoon van De Vereende. U kunt online de premie berekenen en de verzekering aanvragen.

De Vereende verzekeringen

De Vereende biedt verschillende soorten verzekeringen aan, namelijk:

 • Autoverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering. Met de aansprakelijkheidsverzekering van De Vereende bent u verzekerd tegen schade die u per ongeluk veroorzaakt aan een ander of aan spullen van een ander.
 • Inboedelverzekering. Deze verzekering dekt alle roerende zaken (spullen in huis die verplaatsbaar zijn) die behoren tot uw particuliere huishouding.
 • Opstalverzekering. Met deze verzekering verzekert u schade aan uw woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken (spullen in huis die niet verplaatsbaar zijn, ofwel aard- en nagelvast).

Databank vervuild door foute claimgegevens

Tv-programma Kassa ontdekte dat de database van Stichting CIS niet alleen claims bevat, maar ook data registreert van mensen die alleen maar een informatieverzoek hebben gedaan.
Het fragment kunt u hier terugkijken.

 

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Op deze pagina vindt u per product de meest gestelde vragen.
Komt u er niet uit? Wij helpen u graag! U kunt op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur contact met ons opnemen via 088-6883700.

Bereken online de premie

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op