autoverzekering geweigerd
Home Geweigerd

Wat te doen wanneer je autoverzekering wordt geweigerd

Geennee maakt verzekeren mogelijk.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Verzekeren lukt niet ?

Wij hebben altijd mogelijkheden

Geennee is gespecialiseerd.

Wij zoeken altijd naar een oplossing

Bijzondere risico's.

Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere risico’s

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3697 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“We brengen transparantie in de verzekeringsmarkt en pluizen de kleine lettertjes voor je uit zodat je verzekerd bent van een goede verzekering”

foto Laura

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura
Achtergrond afbeelding

Wat kan ik doen als ik geweigerd ben voor een autoverzekering?

Bent u geweigerd voor een autoverzekering? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig hanteert elke verzekeraar andere criteria bij het accepteren van een verzekering. Als de ene verzekeraar uw aanvraag voor een autoverzekering weigert, betekent dat niet dat de ander dat automatisch ook doet. Hier leest u om welke reden uw autoverzekering geweigerd kan zijn en hoe u na weigering alsnog een autoverzekering kan afsluiten!

CIS-registratie

First things first. Verzekeraars doen aan risicoanalyse. Ze kijken naar verschillende factoren in uw (verzekerings)verleden om te bepalen hoe groot de kans is dat u  een schadevergoeding claimt of de premie niet op tijd betaalt. Hoe hoger het risico, hoe meer premie u betaalt. Pas als het risico echt groot is, zal een verzekeraar uw aanvraag afwijzen.

Om te bepalen hoe groot het risico is, controleren verzekeraars altijd of u in de databank van Stichting CIS staat. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Stichting CIS houdt alle belangrijke verzekeringsgegevens bij, zoals het aantal schadeclaims of wanneer iemand fraude heeft gepleegd.

Geweigerd? Sluit een autoverzekering af via Alpina!

Is uw aanvraag voor een autoverzekering geweigerd? Via Alpina kunt u altijd een autoverzekering afsluiten. Het liefst brengen we u natuurlijk onder bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Lukt dat echt niet? Dan kunt u via ons altijd een autoverzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. De Vereende is speciaal opgericht voor bijzondere zaken op het gebied van verzekeren. Wel zijn er bij De Vereende extra kosten verbonden aan het afsluiten van een autoverzekering, zoals bijvoorbeeld een hogere premie. Dit om het hogere risico dat ze lopen te compenseren. Bij ons kunt u gemakkelijk een indicatie van de premie voor uw autoverzekering bij De Vereende berekenen.

Top 10 redenen waarom je autoverzekering wordt geweigerd

1. Jonge bestuurder met een snelle auto

Heeft u relatief kort uw rijbewijs en wilt u een snelle auto verzekeren? Grote kans dat uw autoverzekering geweigerd wordt. Jonge bestuurders worden sowieso gezien als een risico groep. Uit statistieken blijkt dat jonge bestuurders gemiddeld vaker schade rijden dan oudere bestuurders. Dit wordt voornamelijk geweten aan de beperkte rijervaring. Daarom vinden verzekeraars een jonge bestuurder met een sportieve, snelle auto vaak een te groot risico. Kijk daarom altijd voordat u een auto aanschaft even of u hem wel kunt verzekeren.

2. Te veel schades geclaimd

Alle verzekeraars kunnen in de landelijke database Roy Data zien hoe vaak u een schadeclaim heeft ingediend. Hierbij kijken ze vooral naar schades waarbij juridische bijstand van belang is, zoals diefstal of ruitschade. Als u vaak een schadeclaim heeft ingediend, gaan ze ervan uit dat u dit in de toekomst ook zult doen. Dat is voor de verzekeraar een reden om uw aanvraag voor een autoverzekering te weigeren.

3. Wanbetaling

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een keertje te laat bent met het betalen van de verzekeringspremie. U krijgt dan niet direct een CIS-registratie. Uw verzekeraar zal u eerst een waarschuwing sturen, waarna u de premie alsnog kunt betalen. Wanneer u structureel de premie niet betaald, heeft u echter de kans dat uw verzekeraar de verzekering stopzet. De verzekeraar maakt hier vervolgens een melding van bij Stichting CIS. Deze informatie is vervolgens voor alle verzekeraars zichtbaar. De kans is dan groot dat u bij geen enkele verzekeraar een autoverzekering meer kan afsluiten.

4. Een rijontzegging

Als u een rijontzegging heeft gehad, betekent dit dat u voor bepaalde tijd geen motorvoertuig meer mag besturen. U kunt in verschillende situaties een rijontzegging krijgen, bijvoorbeeld voor het rijden onder invloed, doorrijden na een ongeluk, meer dan 50 kilometer per uur te hard rijden of voor rijden met een rijontzegging of een ongeldig rijbewijs. Ook wanneer uw rijontzegging weer is opgeheven, kan uw autoverzekering geweigerd worden.

5. Een strafblad

Wanneer u een strafblad heeft, zal u eerder geweigerd worden voor een autoverzekering, zelfs wanneer uw strafblad niets met uw rijgedrag te maken heeft. Verzekeraars zien iemand met een strafblad vaak als een verhoogd moreel risico. Hierbij gaan ze ervan uit dat iemand met een strafblad het minder nauw neemt met de verzekeringsregels. Hierdoor is het risico op schade voor hen te hoog.

6. De auto staat te lang onverzekerd op naam

Uw bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto, zodra deze op uw naam staat. Ook als u niet met de auto rijdt moet deze verzekerd zijn. Als uw auto langer dan 14 dagen onverzekerd op naam staat, kan het zijn dat uw autoverzekering geweigerd wordt zodra u deze aanvraagt. Veel verzekeringsmaatschappijen willen namelijk geen auto verzekeren die allang verzekerd had moeten zijn.

7. Fraude

Als u verzekeringsfraude heeft gepleegd, wordt dit geregistreerd in de databank van Stichting CIS. Mensen denken bij het woord fraude vaak aan ernstige misdrijven, maar het kan ook gaan om het verzwijgen van informatie tijdens de verzekeringsaanvraag. Als u informatie achterhoudt voor de verzekeraar en de verzekeraar komt daar achter, dan zal uw verzekering direct beëindigd of geweigerd worden.

8. Auto is onvoldoende beveiligd

Auto’s zijn altijd een populair doelwit bij dieven. Sommige merken of uitvoeringen van auto’s zijn echter extra diefstalgevoelig, bijvoorbeeld omdat ze erg kostbaar zijn. Daarom is het van belang dat u deze auto’s extra beveiligd met bijvoorbeeld een goed alarmsysteem of een startonderbreker. Als deze beveiliging niet volgens deze eisen van uw verzekeraar is, is dit voor hen een reden om uw autoverzekering te weigeren.

9. Weigering op basis van leeftijd

Bij het berekenen van de premie kijkt een verzekeraar ook naar de leeftijd van de aanvrager. Zo betalen hele jonge bestuurders een stuk meer premie voor een autoverzekering, omdat uit onderzoek is gebleken dat zij sneller schade veroorzaken. Het kan echter ook zo zijn dat een autoverzekering wordt geweigerd, als het risico voor de verzekeraar te groot is. Dit is bij hele jonge bestuurders, maar ook bij oudere bestuurders.

10. Onjuiste CIS-regstratie

Wordt uw autoverzekering geweigerd, maar heeft u het vermoeden dat de CIS-registratie niet klopt? U kunt bij Stichting CIS een inzageverzoek indienen om uw registratie te bekijken. Als de registratie onjuist is, kunt u een correctieverzoek doen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op