Wat houdt een CIS-registratie in?

Een CIS-registratie betekent dat uw persoonsgegevens geregistreerd staan in de databank van Stichting CIS. Deze databank is toegankelijk voor alle aangesloten verzekeraars en gevolmachtigden. Maar wanneer krijgt u precies een CIS-registratie? En wat voor invloed heeft dit op uw toekomstige verzekeringen? Wij leggen het u in dit artikel graag uit.

 

Wanneer krijgt u een CIS-registratie?

U kunt om verschillende redenen geregistreerd staan bij Stichting CIS, bijvoorbeeld wanneer u:

Een negatief aantal schadevrije jaren heeft, waardoor de verzekering is beëindigd.
Een rijbevoegdheid ontzegging heeft gekregen
Met een onverzekerde auto schade heeft gereden
Afspraken met de verzekeraar niet bent nagekomen, waardoor de verzekering is beëindigd.
Fraude heeft gepleegd of op welke andere manier dan ook misbruik heeft gemaakt van de verzekeraar.

Verzekeraars of gevolmachtigden die aangesloten zijn bij CIS moeten een duidelijke verwijzing hebben staan. Bijvoorbeeld in hun polisvoorwaarden, op de schadeformulieren, in de privacyverklaring op hun website of in hun consumenteninformatie. Zo weet u als consument dat persoonsgegevens kunnen worden geregistreerd

Gevolgen van een CIS-registratie

Een CIS-registratie kan grote gevolgen hebben voor uw verzekering. Als een verzekeraar een verzekeringsaanvraag krijgt, controleren ze altijd of de aanvrager geregistreerd staat bij Stichting CIS. Is dit het geval? Dan moet de verzekeraar bepalen of ze u wel of niet een verzekering willen laten afsluiten. Ze beslissen dit door te kijken naar de hoogte van het risico. Vinden ze dat u een te groot risico vormt? Dan zullen ze u waarschijnlijk weigeren en is de kans groot dat u geen verzekering bij een reguliere verzekeringmaatschappij kunt afsluiten. U kunt dan eigenlijk alleen nog terecht bij een verzekeringsmaatschappij die zich specialiseert in het verzekeren van bijzondere risico’s. De Vereende heeft een ruim acceptatiebeleid en zal u daarom een verzekering kunnen aanbieden. U betaalt bij De Vereende echter wel meer premie, moet drie maanden premie vooruitbetalen en zal een waarborgsom moeten betalen.

Hoe lang blijft een CIS-registratie staan?

Wanneer uw CIS-registratie uit de databank verdwijnt, is afhankelijk van het soort melding:

Na deze tijd wordt uw CIS-registratie automatisch uit de databank verwijderd. U wordt niet persoonlijk op de hoogte gesteld wanneer de registratie is verwijderd.
Soort meldingDuur registratie
Negatieve schadevrije jaren15 maanden
Financiële verplichting niet nakomen3 jaar
Schade5 jaar
Ontzegging rijbevoegdheid5 jaar
Contractuele verplichtingen niet nakomen5 jaar
Verzekeringsfraude8 jaar

CIS-registratie aanvechten of ongedaan maken

Is de CIS-registratie in uw ogen onjuist of onterecht? Dan kunt u deze altijd aanvechten. U kunt bezwaar aantekenen door een verzoek tot correctie in te dienen bij uw verzekeraar.  Op de website van Stichting CIS kunt u een formulier downloaden waarop u aangeeft waarom de registratie volgens u gecorrigeerd moet worden. Stichting CIS legt het verzoek vervolgens voor aan uw verzekeraar. Vervolgens moet de verzekeraar uw verzoek accepteren of weigeren. Als uw verzoek geweigerd wordt, blijft de CIS-registratie staan. Bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie van de verzekeraar. De volgende stap is de klacht voorleggen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. In het uiterste geval kunt u uw klacht voorleggen bij de rechter. Houd er wel rekening mee daar hier vaak hoge juridische kosten bij komen kijken, zoals bijvoorbeeld advocaatkosten.

CIS-registratie verwijderen

Helaas kunt u een CIS-registratie niet zelf verwijderen. Ook Stichting CIS of uw nieuwe verzekeraar kan dit niet voor u doen. De persoon die u geregistreerd heeft, moet de registratie ook weer verwijderen. Daarom is het belangrijk dat u weet wie u geregistreerd heeft en waarom. Hiervoor kunt een verzoek tot inzage indienen bij Stichting CIS. Als u uw registreerde gegevens opvraagt bij Stichting CIS krijgt u een exacte weergave van de informatie die in de databank van CIS over u is opgenomen: wie u geregistreerd heeft, wanneer en waarom.

Problemen afsluiten verzekering

Een CIS-registratie brengt een aantal problemen met zich mee bij het afsluiten van een verzekering. Veel reguliere verzekeringsmaatschappijen willen u met een CIS-registratie niet accepteren als verzekeringsnemer, omdat u een hoger risico vormt. Daarom kunt u met een CIS-registratie eigenlijk alleen nog terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. De Vereende is opgericht door verzekeraars, speciaal voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Zodra uw CIS-registratie is verwijderd kunt u weer een verzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij

Autoverzekering afsluiten met een CIS-registratie

Met een CIS-registratie kunt u alsnog een autoverzekering afsluiten. Gelukkig maar, want u bent verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw auto af te sluiten. Zonder WA-verzekering mag u niet de weg op en kunt u uw auto dus niet gebruiken. Verzekeringsmaatschappij De Vereende heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen. Bij De Vereende kunt u, ook met een CIS-registratie, altijd een autoverzekering afsluiten.

Scooterverzekering afsluiten met een CIS-registratie

Heeft u te vaak schade gereden met uw scooter? Of heeft u, om welke reden dan ook, een rijbevoegdheid ontzegging gehad? Dan heeft u waarschijnlijk een CIS-registratie en zal het lastig zijn uw scooter te verzekeren. Geen zorgen, u kunt altijd nog terecht bij De Vereende. Zo kunt u alsnog uw scooter verzekeren. Naast de vier standaarddekkingen kunt u ook nog een kiezen voor aanvullende dekkingen. Zo stelt u uw scooterverzekering helemaal zelf samen.

Motorverzekering afsluiten met een CIS-registratie

Bent u de trotse bezitter van een motor? Dan wilt u deze natuurlijk wel goed verzekeren. Een motorverzekering bij De Vereende zorgt ervoor dat u verzekerd bent op het moment dat u schade aan anderen toebrengt. U kunt ook nog kiezen voor een beperkt casco of een volledig casco. Zelfs eventuele accessoires zijn mee te verzekeren. Zo weet u zeker dat uw motor volledig verzekerd is bij schade.

Inboedelverzekering afsluiten met een CIS-registratie

Een inboedelverzekering is eigenlijk onmisbaar. Uw spullen in huis kunnen namelijk op veel verschillende manieren beschadigd raken. Met een De Vereende inboedelverzekering wordt de schade door de verzekeraar vergoed en kunnen de beschadigde spullen worden gerepareerd of vervangen. U kunt uw inboedelverzekering heel makkelijk online aanvragen. Houd er wel rekening mee dat een verzekering bij De Vereende pas in kan gaan nadat u de eerste premie heeft betaalt EN nadat u het aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend heeft teruggestuurd. Het kan daarom een paar dagen duren voordat u dekking heeft.

De Vereende inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten met een CIS-registratie

Het is ook mogelijk om via De Vereende een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo bent u verzekerd tegen schade die u per ongeluk veroorzaakt aan een ander of aan de spullen van een ander. U kunt uzelf verzekeren, maar ook uw partner of het hele gezin. Het is zelfs mogelijk om uw huisdier te verzekeren. Mocht uw huisdier per ongeluk schade veroorzaken bent u dus ook gewoon verzekerd.

Indicatie premie bij De Vereende berekenen

Bij ons kunt u als enige in heel Nederland alvast een indicatie premie voor uw verzekering bij De Vereende berekenen. Zo komt u straks niet voor een verassing te staan. Daarvoor kunt u onze handige online vergelijkingstool gebruiken. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens krijgt u alvast een indicatie van de maandelijkse premie te zien. Let er wel op dat het een indicatie is, na het verzenden van uw aanvraag berekent De Vereende de definitieve premie.

Bereken online de premie voor uw verzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-06-2022

Maakt verzekeren mogelijk

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op