cis-registratie
Home CIS-registratie

Alles over een CIS­registratie

Een CIS-registratie betekent dat uw persoonsgegevens geregistreerd staan in de databank van Stichting CIS.

Bereken de premie voor je verzekering

Verzekeren lukt niet ?

Wij hebben altijd mogelijkheden

Geennee is gespecialiseerd.

Wij zoeken altijd naar een oplossing

Bijzondere risico's.

Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere risico’s

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“We brengen transparantie in de verzekeringsmarkt en pluizen de kleine lettertjes voor je uit zodat je verzekerd bent van een goede verzekering”

foto Laura

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura
Achtergrond afbeelding

Alles over CIS-registratie

Een CIS-registratie betekent dat uw persoonsgegevens geregistreerd staan in de databank van Stichting CIS. Deze databank is toegankelijk voor alle aangesloten verzekeraars en gevolmachtigden. Maar wanneer krijgt u precies een CIS-registratie? En wat voor invloed heeft dit op uw toekomstige verzekeringen? Wij leggen het u in dit artikel graag uit.

Stichting CIS

CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Stichting CIS bewaart alle verzekeringsgegevens die belangrijk zijn om te delen met verzekeraars, zoals claimmeldingen, wanneer iemand fraude heeft gepleegd of schade heeft gereden in een onverzekerde auto. Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen deze gegevens in de landelijke databank zetten. De databank heeft als doel om eventuele risico’s voor verzekeraars beheersbaar te maken en fraude zoveel mogelijk te voorkomen.

Wanneer worden er persoonsgegevens van u vastgelegd in de CIS databank?

Er kunnen bepaalde registraties van u in de CIS databank staan, bijvoorbeeld wanneer u:

  • Aanspraak maakt op de verzekeringsdekking
  • Een ontzegging van rijbevoegdheid heeft gekregen
  • Met een onverzekerde auto schade heeft gereden
  • Afspraken met de verzekeraar niet bent nagekomen, waardoor de verzekering is beëindigd.
  • Fraude heeft gepleegd of op welke andere manier dan ook misbruik heeft gemaakt van de verzekeraar.

Verzekeraars of gevolmachtigden die aangesloten zijn bij CIS moeten duidelijk wijzen op het gebruik van de CIS databank. . Bijvoorbeeld in hun polisvoorwaarden, op de schadeformulieren, in de privacyverklaring op hun website of in hun consumenteninformatie. Zo weet u als consument dat persoonsgegevens van u (kunnen) worden geregistreerd.

Gevolgen van een CIS-registratie

Een verzekeraar controleert bij de aanvraag van een verzekering of bij het indienen van een claimmelding, of de antwoorden die u hierbij heeft opgegeven naar waarheid zijn beantwoord. Er wordt een controle gedaan in de CIS databank en op basis daarvan wordt bekeken of u het aanvraagformulier naar waarheid heeft ingevuld. Bij een controle wordt er gekeken of en zo ja welke registraties er in de CIS databank staan. Als u in de CIS databank staat geregistreerd, is dat geen reden om uw aanvraag voor een verzekering af te wijzen. Een CIS registratie heeft dus niet perse gevolgen voor de aanvraag van een verzekering. Stel dat de registratie in de CIS databank een fraudemelding is, dan kan dit wel gevolgen hebben.

CIS-registratie aanvechten of ongedaan maken

Is de CIS-registratie in uw ogen onjuist of onterecht? Dan kunt u deze altijd aanvechten. U kunt bezwaar aantekenen door een verzoek tot correctie in te dienen rechtstreeks bij uw verzekeraar óf via Stichting CIS. Op de website van Stichting CIS kunt u een formulier downloaden waarop u aangeeft waarom de registratie volgens u gecorrigeerd moet worden. Stichting CIS legt het verzoek vervolgens voor aan uw verzekeraar. Vervolgens moet de verzekeraar uw verzoek accepteren of weigeren. Als uw verzoek geweigerd wordt, blijft de CIS-registratie staan. Bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie van de verzekeraar. De volgende stap is de klacht voorleggen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. In het uiterste geval kunt u uw klacht voorleggen bij de rechter. Houd er wel rekening mee daar hier vaak hoge juridische kosten bij komen kijken, zoals bijvoorbeeld advocaatkosten.

CIS-registratie verwijderen

Helaas kunt u een CIS-registratie niet zelf verwijderen. Ook Stichting CIS of uw nieuwe verzekeraar kan dit niet voor u doen. De organisatie die u geregistreerd heeft, moet de registratie ook weer verwijderen. Daarom is het belangrijk dat u weet wie u geregistreerd heeft en waarom. Hiervoor kunt een verzoek tot inzage indienen bij Stichting CIS. Als u uw registreerde gegevens opvraagt bij Stichting CIS krijgt u een exacte weergave van de informatie die in de databank van CIS over u is opgenomen: wie u geregistreerd heeft, wanneer en waarom.

Problemen afsluiten verzekering

Een CIS registratie hoeft geen problemen met zich mee te brengen wat betreft het afsluiten van een verzekering. Het acceptatiebeleid van de verzekeraar waar de verzekeringsaanvraag is ingediend, in combinatie met de antwoorden die u heeft gegeven tijdens de aanvraag, bepaalt of u wel of niet geaccepteerd wordt als verzekeringnemer. Of u in de CIS databank staat en hoe vaak is hier dus niet van invloed op. De CIS databank wordt namelijk gebruikt als controlemiddel, en niet als afwijsmiddel. Door gebruik van en controle in de CIS databank hebben verzekeraars meer zekerheid.

Autoverzekering afsluiten

U bent verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw auto af te sluiten. Zonder WA-verzekering mag u niet de weg op en kunt u uw auto dus niet gebruiken. Verzekeringsmaatschappij De Vereende heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen. Bij De Vereende kunt u, ook met een CIS-registratie, altijd een autoverzekering afsluiten.

Scooterverzekering afsluiten

Heeft u te vaak schade gereden met uw scooter? Of heeft u, om welke reden dan ook, een rijbevoegdheid ontzegging gehad? De claimmeldingen en ontzegging rijbevoegdheid staan waarschijnlijk geregistreerd in de CIS databank. Geen zorgen, u kunt altijd nog terecht bij De Vereende. Zo kunt u alsnog uw scooter verzekeren. Naast de vier standaarddekkingen kunt u ook nog een kiezen voor aanvullende dekkingen. Zo stelt u uw scooterverzekering helemaal zelf samen.

Motorverzekering afsluiten

Bent u de trotse bezitter van een motor? Dan wilt u deze natuurlijk wel goed verzekeren. Een motorverzekering bij De Vereende zorgt ervoor dat u verzekerd bent op het moment dat u schade aan anderen toebrengt. U kunt ook nog kiezen voor een beperkt casco of een volledig casco. Zelfs eventuele accessoires zijn mee te verzekeren. Zo weet u zeker dat uw motor volledig verzekerd is bij schade.

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering is eigenlijk onmisbaar. Uw spullen in huis kunnen namelijk op veel verschillende manieren beschadigd raken. Met een De Vereende inboedelverzekering wordt de schade door de verzekeraar vergoed en kunnen de beschadigde spullen worden gerepareerd of vervangen. U kunt uw inboedelverzekering heel makkelijk online aanvragen. Houd er wel rekening mee dat een verzekering bij De Vereende pas in kan gaan nadat u de eerste premie heeft betaalt EN nadat u het aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend heeft teruggestuurd. Het kan daarom een paar dagen duren voordat u dekking heeft.

De Vereende inboedelverzekering afsluiten

Bereken je premie

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Het is ook mogelijk om via De Vereende een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo bent u verzekerd tegen schade die u per ongeluk veroorzaakt aan een ander of aan de spullen van een ander. U kunt uzelf verzekeren, maar ook uw partner of het hele gezin. Het is zelfs mogelijk om uw huisdier te verzekeren. Mocht uw huisdier per ongeluk schade veroorzaken bent u dus ook gewoon verzekerd.

Indicatie premie bij De Vereende berekenen

Bij ons kunt u als enige in heel Nederland alvast een indicatie premie voor uw verzekering bij De Vereende berekenen. Zo komt u straks niet voor een verassing te staan. Daarvoor kunt u onze handige online vergelijkingstool gebruiken. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens krijgt u alvast een indicatie van de maandelijkse premie te zien. Let er wel op dat het een indicatie is, na het verzenden van uw aanvraag berekent De Vereende de definitieve premie.

Hoe lang blijft een CIS-registratie staan?

Wanneer uw CIS-registratie uit de databank verdwijnt, is afhankelijk van het soort melding:

Na deze tijd wordt jouw CIS-registratie automatisch uit de databank verwijderd. Je wordt niet persoonlijk op de hoogte gesteld wanneer de registratie is verwijderd.
Soort melding Duur registratie
Financiële verplichting niet nakomen 3 jaar
Schade 5 jaar
Ontzegging rijbevoegdheid 5 jaar
Contractuele verplichtingen niet nakomen 5 jaar
Verzekeringsfraude 8 jaar

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op