roy data klopt niet

Verzekeren met een rijontzegging

Geennee maakt verzekeren mogelijk.

Bereken premie verzekering
Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Verzekeren lukt niet?

Wij hebben altijd mogelijkheden

Geennee is gespecialiseerd.

Wij zoeken altijd naar een oplossing

Bijzondere risico's.

Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere risico’s

Alles over verzekeren met een rijontzegging

Heeft u een rijontzegging opgelegd gekregen? Dan kan dat vervelende gevolgen hebben voor uw motorrijtuigverzekeringen, zoals een autoverzekering. Er zijn veel verschillende redenen waardoor u een rijontzegging kunt krijgen, bijvoorbeeld voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Wij leggen u uit wanneer u een rijontzegging krijgt en hoe u met een rijontzegging alsnog een verzekering kunt afsluiten.

Wanneer krijgt u een rijontzegging?

Een rijontzegging houdt in dat u voor een bepaalde tijd geen motorvoertuig meer mag besturen. Een rijontzegging geldt dus niet alleen voor een auto, maar voor alle gemotoriseerde voertuigen. U kunt een rijontzegging opgelegd krijgen als u:

  • Rijdt onder invloed van alcohol of drugs
  • Meer dan 50 kilometer per uur te hard rijdt
  • Gevaar of hinder op de weg veroorzaakt
  • Rijdt met een onverzekerde auto
  • Rijdt tijdens een rijontzegging of met een ongeldig rijbewijs
  • Doorrijdt na het veroorzaken van een ongeval

De politie, een officier van justitie of een rechter kunnen u een rijontzegging opleggen. Deze rijontzegging kan voor een paar dagen, een paar weken, enkele maanden of soms zelfs voor een aantal jaar zijn.

Rijontzegging Duitsland

Stel dat u een ernstige verkeersovertreding begaat in Duitsland en vervolgens een rijontzegging krijgt opgelegd. Straffen als een rijontzegging gelden alleen in het land waarin de overtreding is begaan. Als u een rijontzegging krijgt in Duitsland mag u dus wel gewoon in Nederland rijden. In Duitsland mag u echter geen motorvoertuig meer besturen, ook niet om terug naar Nederland te rijden. Voor een rijontzegging of andere verkeersovertreding in Duitsland worden er geen punten aan het Nederlandse beginnersrijbewijs of puntenrijbewijs toegevoegd.

Rijontzegging alcohol

Als u onder invloed van alcohol de weg op gaat, kunt u grote schade veroorzaken. Niet alleen aan uw eigen voertuig of uzelf, maar ook aan anderen of bezittingen van anderen. Als u gepakt wordt met te veel alcohol op krijgt u een rijontzegging. Rijdt u onder invloed van alcohol schade? Dan kan het zijn dat uw verzekeraar de schade niet vergoedt en de verzekering misschien zelfs royeert. Een verzekeraar kan een alcoholclausule hebben. Een alcoholclausule houdt in dat de verzekeraar de schade voor de tegenpartij vergoedt, maar dat u deze kosten vervolgens aan uw verzekeraar moet terug betalen.

Rijontzegging autoverzekering

Een rijontzegging kan grote gevolgen hebben voor uw autoverzekering. Verzekeraars hebben het recht de verzekering te beëindigen op het moment dat u een rijontzegging krijgt. Ook zal het afsluiten van een nieuwe autoverzekering problemen met zich meebrengen. De kans is grote dat een reguliere verzekeringsmaatschappij u niet wil accepteren. Ze zien u als een verhoogd risico, ook als uw rijontzegging alweer is beëindigd. De kans is groot dat u alleen nog een autoverzekering kunt afsluiten bij De Vereende. De Vereende specialiseert zich in het verzekeren van bijzondere risico’s, zoals bijvoorbeeld een rijontzegging.

Rijontzegging rijden zonder rijbewijs

Rijden zonder rijbewijs op zak is normaal gesproken geen misdrijf. Rijden zonder GELDIG rijbewijs daarentegen is strafbaar. Als u in de auto stapt zonder dat u een geldig rijbewijs heeft, kan u een rijontzegging worden opgelegd als u wordt gepakt. Bovendien bent u in dat geval ook niet verzekerd. Veroorzaakt u schade terwijl u zonder geldig rijbewijs in een voertuig rijdt? Dan zijn alle kosten voor eigen rekening. Schade aan een motorvoertuig kunnen flink oplopen, ook als u alleen maar tegen een paaltje bent aangereden.

Rijontzegging registratie verzekering

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft goedkeuring verleend voor registratie van ontzeggingen van de rijbevoegdheid in de databank van Stichting CIS. Het is voor de verzekeraar van motorvoertuigen van belang te weten of het rijbewijs van een verzekerde (tijdelijk) is ingetrokken. De gegevens van de rijontzeggingen worden aangeleverd door het Openbaar Ministerie nadat de betrokkene door een rechter is veroordeeld tot een rijontzegging. Een rijontzegging blijft 5 jaar geregistreerd bij Stichting CIS.

Verzekering afsluiten na rijontzegging

Als u in het verleden een rijontzegging heeft gehad zijn er maar weinig reguliere verzekeringsmaatschappijen die u willen accepteren. Toch zijn er enkele maatschappijen die misschien een uitzondering maken,  maar dit is onder andere afhankelijk van :

  • De duur van de rijontzegging
  • De datum van de rijontzegging
  • De reden van de rijontzegging

Bij Geennee.nl proberen we u in eerste instantie onder te brengen bij een reguliere verzekeraar tegen normale tarieven. Lukt dit niet? Dan kunnen we u altijd onderbrengen bij De Vereende. Omdat De Vereende zich specialiseert in bijzondere schades en risico’s, kunnen ook personen met een rijontzegging, een strafblad of een registratie als wanbetaler daar terecht.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“We brengen transparantie in de verzekeringsmarkt en pluizen de kleine lettertjes voor je uit zodat je verzekerd bent van een goede verzekering”

foto Laura

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura
Achtergrond afbeelding

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op