Home Zwarte lijst verz… WA-verzekering met CIS-registratie

Hoe kan ik een WA-verzekering afsluiten als ik op de ‘zwarte lijst’ sta?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de ‘zwarte lijst’ voor verzekeraars is een fabeltje. Er bestaat helemaal geen zwarte lijst, hier wordt een CIS-registratie mee bedoeld. Uw gegevens staan in de databank van Stichting CIS. Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen uw gegeven bekijken wanneer u een verzekeringsaanvraag doet. Op basis hiervan kunnen ze u een WA-verzekering weigeren. Dit komt dus niet doordat u op een zogenaamde ‘zwarte lijst’ staat.

Een WA-verzekering afsluiten voor uw auto is wettelijk verplicht in Nederland. Heeft u een CIS-registratie? Dan wordt het lastig om een WA-verzekering af te sluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Gelukkig kunt u, ook met een CIS-registratie, altijd terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Zij specialiseren zich juist in bijzondere risico’s en hebben een ruimer acceptatiebeleid. Zo hoeft u nooit onverzekerd de weg op.

WA-verzekering afsluiten: wat kost het bij een CIS-registratie?

Verzekeringsmaatschappij De Vereende heeft geen vaste premietarieven. Ze bekijken elke situatie individueel en maken offertes op maat. Hoe hoog de kosten uiteindelijk zijn, hangt af van het voertuig dat u wilt verzekeren en van uw betalings- en schadeverleden. Er zijn wel een aantal kosten om rekening mee te houden, namelijk:

  • Een hogere premie dan bij andere verzekeringsmaatschappijen
  • U moet vaak drie maanden premie vooruit betalen
  • In de meeste gevallen betaalt u een waarborgsom

Een hogere premie dan bij andere verzekeringsmaatschappijen

Bij verzekeraars geldt altijd: hoe hoger het risico, hoe hoger de premie. De Vereende specialiseert zich in het verzekeren van bijzondere risico’s, vandaar dat de premie ook hoger ligt dan bij andere verzekeringsmaatschappijen.  Bij De Vereende delen ze dat hogere risico grofweg in, in twee groepen:

  • Het verleden van de verzekeringsnemer
    Het risico kan zitten in het verzekeringsverleden van de verzekeringsnemer. Bijvoorbeeld in het geval van fraude, wanbetaling, een strafrechtelijk verleden of te veel geclaimde schades. Dit risico heeft eigenlijk te maken met uw CIS-registratie. Wanneer het risico voor een reguliere verzekeringsmaatschappij vaak te hoog is, kunt u zich bij De Vereende wel verzekeren.
  • Een object met een hoog risico
    Ook verzekeren ze objecten met een hoger risico dan normaal, zoals bijvoorbeeld een MMBS voertuig. Maar u kunt hierbij ook denken aan gemotoriseerde evenementen of een aansprakelijkheidsverzekering voor een tattooshop.
zwarte lijst verzekering WA

Drie maanden premie vooruit betalen

Wanneer u een verzekering afsluit bij De Vereende moet u drie maanden premie vooruit betalen. Ook als u kiest voor maandbetaling, in plaats van een betaling per kwartaal, halfjaar of jaar. Het kan namelijk voorkomen dat, bij het aangaan van de verzekering, de nota voor de volgende maand al is verstuurd naar bestaande verzekeringshouders. Als nieuwe verzekeringsnemer zult u deze nota niet hebben gekregen. Om te voorkomen dat u hierdoor te boek komt te staan als wanbetaler, betaalt u de eerste drie maanden alvast vooruit. Zo ontstaan er ook geen misverstanden. Na deze drie maanden kunt u er gewoon voor kiezen om de premie per maand te betalen.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een waarborgsom

In de meeste gevallen moet u een waarborgsom betalen bij De Vereende. De Vereende kan deze waarborgsom gebruiken op het moment dat u uw premie niet op tijd betaald. Dit verrekenen ze dan met de nog te betalen premie. Als u elke maand netjes op tijd betaalt, krijgt u na het beëindigen van de verzekering de waarborgsom gewoon weer terug.

Sluit een WA-verzekering af via Geennee.nl als u een CIS-registratie heeft

Heeft u een CIS-registratie en wilt u uw auto WA verzekeren? Via Geenee.nl kunt u gemakkelijk en eenvoudig een verzekering afsluiten. U kunt eerst de indicatie premie voor uw WA-verzekering berekenen. Zo heeft u alvast een idee van de maandelijkse premie. Na het invullen van onze online tool kunt u direct een definitieve offerte aanvragen bij De Vereende.

Heeft u nog vragen of wilt u graag met iemand overleggen over de opties? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag bij het afsluiten van een goede WA-verzekering. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken op 088-688 37 00 en via de chat, e-mail, WhatsApp en Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering via De Vereende!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op