Kan ik een inboedelverzekering afsluiten met een strafrechtelijk verleden?

Bent u in de afgelopen 8 jaar als verdachte in aanraking gekomen met politie of justitie? Dan heeft u een strafrechtelijk verleden en kan het lastig zijn om een inboedelverzekering af te sluiten. Lastig, maar zeker niet onmogelijk. Wanneer een reguliere verzekeraar u niet wil verzekeren, kunt u altijd terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Lees hier hoe u een inboedelverzekering kunt afsluiten met een strafrechtelijk verleden.

Mijn inboedelverzekering is geweigerd vanwege een strafrechtelijk verleden

Is uw inboedelverzekering geweigerd wegens een strafrechtelijk verleden? Dat komt doordat een verzekeraar iemand met een strafrechtelijk verleden als een groter moreel risico ziet. Hierbij gaat men er van uit dat iemand met een strafblad het minder nauw neemt met de verzekeringsregels of het betalen van de premie. Verzekeraars zijn hier erg voorzichtig mee, omdat het risico voor hen groter is dan normaal. Op basis van acceptatievragen beoordeelt de verzekeraar of ze wel of niet een verzekering willen afsluiten. Zo kijken ze bijvoorbeeld of het strafrechtelijk verleden iets te maken heeft met de verzekering die u wilt afsluiten. Is het risico te groot? Dan zullen ze u geen verzekering laten afnemen. Accepteert de verzekeringsmaatschappij uw aanvraag wel? Dan zijn daar wel bepaalde voorwaarden aan verbonden, zoals een hogere premie.

Ben ik verplicht mijn strafrechtelijk verleden te vermelden bij het afsluiten van een inboedelverzekering?

Als u een strafrechtelijk verleden heeft, bent u dit verplicht te vermelden als de verzekeraar ernaar vraagt. Uw verzekeraar heeft namelijk geen inzicht in uw strafblad. Zij zijn van te voren niet op de hoogte van uw strafrechtelijk verleden en hebben ze dus ook geen inzicht in het risico dat ze lopen. Wanneer u informatie verzwijgt tijdens uw verzekeringsaanvraag pleegt u verzekeringsfraude. Wanneer u gepakt wordt voor verzekeringsfraude zullen de problemen alleen maar groter worden. Daarom kunt u het beste altijd alle informatie op de aanvraag naar waarheid invullen.

Wat zijn de gevolgen als ik mijn strafblad niet vermeld bij mijn verzekeringsaanvraag?

Als de verzekeraar erachter komt dat u informatie, al dan niet bewust, heeft achtergehouden kunnen zij uw inboedelverzekering per direct royeren. U heeft dan geen recht meer op uitbetaling bij schade of ongeval. U krijgt de premie die u heeft betaald niet terug en u moet eventuele schades zelf betalen. Ook als deze zijn gebeurd terwijl u nog wel verzekerd was. Daarnaast wordt u geregistreerd bij Stichting CIS. Zo ziet elke verzekeraar in de CIS databank dat u fraude heeft gepleegd. Hierdoor wordt het in het vervolg nog lastiger om een inboedelverzekering af te sluiten.

strafrechtelijk verleden inboedelverzekering

Kan ik echt geen inboedelverzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij?

Het is niet zo dat u met een strafrechtelijk verleden automatisch niet meer bij een reguliere verzekeringsmaatschappij terecht kan. Elke verzekeraar heeft een ander acceptatiebeleid. Afhankelijk van het vergrijp en hoelang geleden het gebeurd is, kan een reguliere verzekeringsmaatschappij uw aanvraag alsnog accepteren. Wanneer u geregistreerd wordt wegens fraude zal geen enkele verzekeraar u meer willen accepteren. Het risico is voor hen in dat geval te groot. U kunt dan gelukkig nog wel terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Zij specialiseren zich in bijzondere risico’s en accepteren in principe iedereen. De kosten zullen wel hoger liggen dan normaal. Hoe hoger het risico voor de verzekeraar, hoe hoger de premie.

De Vereende inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wanneer kan ik weer een inboedelverzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij?

Over het algemeen vervalt een strafblad vaak na vijf jaar en zou u na vijf jaar al een verzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij moeten kunnen afsluiten. Als u vergrijp echter minder dan 8 jaar geleden is, moet u het alsnog vermelden bij de verzekeraar. U zou dan een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen aanvragen om aan te tonen dat uw verleden geen bezwaar vormt voor een verzekering. De verzekeraar kan vervolgens zelf beslissen of ze u willen verzekeren of niet.

Strafrechtelijk verleden? Sluit uw inboedelverzekering af via Alpina!

Heeft u moeite met het afsluiten van een inboedelverzekering vanwege uw strafrechtelijk verleden? Op Geennee.nl kunt u altijd een verzekering afsluiten om uw inboedel te beschermen. Het liefste zorgen we ervoor dat u een verzekering kunt afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Lukt dit echt niet?  Dan kunt u via ons een inboedelverzekering afsluiten bij De Vereende. Alpina is namelijk een tussenpersoon van De Vereende. Bereken direct online de premie voor uw inboedelverzekering via De Vereende!

Bereken een indicatie premie voor een Vereende inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op