Verzekering afsluiten met een strafrechtelijk verleden: kan dat?

Een verzekering afsluiten met een strafrechtelijk verleden gaat niet altijd even makkelijk. Niet elke verzekeraar zal uw aanvraag accepteren, en wanneer ze dat wel doen staan daar vaak enkele voorwaarden tegenover. Wordt uw aanvraag niet geaccepteerd? Dan kunt u altijd een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Zij hebben echter ook een aantal eisen, voordat ze uw verzekeringsaanvraag accepteren.

Kan ik met een strafrechtelijk verleden toch een verzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij?

Er bestaat altijd een kans dat een reguliere verzekeringsmaatschappij uw aanvraag voor een verzekering accepteert. Dit hangt af van het soort vergrijp dat gepleegd is en hoelang het geleden is. Via onze vergelijkingstool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Kies de verzekering die het beste bij u past en doorloop vervolgens alle stappen. Vul alle velden naar waarheid in en kijk vervolgens of uw aanvraag geaccepteerd wordt. Is dit niet het geval, dan kunt u via onze website een indicatie berekenen voor uw premie bij De Vereende. Via Alpina kunt u altijd een verzekering afsluiten, ook met een strafrechtelijk verleden.

Waarom stellen verzekeraars eisen bij het afsluiten van een verzekering?

Een verzekeraar is niet verplicht uw aanvraag te accepteren, met uitzondering van een zorgverzekeraar. Voor een zorgverzekering kunt u altijd een basisdekking afsluiten. Aanvullende verzekeringen zijn echter vaak niet mogelijk. Als een verzekeraar vindt dat u een te groot risico vormt, kunnen ze uw aanvraag afwijzen. Ze kijken hierbij vooral naar het moreel risico. Bij iemand met een strafrechtelijk verleden wordt het moreel risico vaak groter ingeschat. Hierbij gaat men er van uit dat iemand met een strafblad het minder nauw neemt met de verzekeringsregels of het betalen van de premie.

De verzekeraar kan er ook voor kiezen om een verzekering alleen onder bepaalde voorwaarden te accepteren. Enkele voorwaarden kunnen zijn:

  • De verzekeraar dekt bepaalde risico’s niet
  • De polisvoorwaarden blijven hetzelfde, maar u betaalt wel een hogere premie
  • Zowel de polisvoorwaarden als de premie blijven hetzelfde, maar uw eigen risico is hoger
  • Er worden bepaalde eisen gesteld aan het recht op dekking, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid
strafrechtelijk verleden verzekering

Acceptatie-eisen bij De Vereende

De Vereende specialiseert zich in het verzekeren van bijzondere risico’s. Daarom lopen zij zelf een groter risico dan reguliere verzekeringsmaatschappijen. Om dat risico beheersbaar te houden, hebben ze een aantal acceptatie-eisen gesteld aan het afsluiten van een verzekering:

  • U betaalt meestal drie maanden verzekeringspremie vooruit
  • De verzekering gaat pas in, zodra de verzekeraar een volledig ingevuld aanvraag heeft ontvangen
  • De verzekering gaat pas in, zodra u de eerste premie heeft betaald
  • U betaalt ook meestal een waarborgsom. Deze waarborgsom kan De Vereende gebruiken om niet-betaalde premie mee te verrekenen op het moment dat u te laat bent met betalen of een schade die u heeft veroorzaakt deels van te betalen.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Strafrechtelijk verleden? Sluit een verzekering af via Alpina!

Ook met een strafrechtelijk verleden kunt u via Alpina een verzekering afsluiten. Het liefste zorgen we ervoor dat u een verzekering kunt afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Lukt dit echt niet?  Dan kunt u via ons een verzekering afsluiten bij De Vereende. Bereken direct online de premie voor uw verzekering via De Vereende. Zo bent u altijd goed verzekerd, ook met een strafrechtelijk verleden. heeft u nog vragen? Wij helpen u graag. U kunt ons bellen op 088 – 688 37 00 of ons een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op