Kom ik vanwege verzekeringsfraude op een ‘zwarte lijst’?

Nee, als u verzekeringsfraude pleegt komt u niet op de zwarte lijst van een verzekering. Een dergelijke zwarte lijst bestaat namelijk helemaal niet. U kunt wel geregistreerd staan bij Stichting CIS. In de volksmond noemt men de databank van Stichting CIS ook vaak de ‘zwarte lijst’. Wij leggen u uit waarom u bij verzekeringsfraude op de ‘zwarte lijst’ komt en hoe u alsnog een verzekering kunt afsluiten.

‘Zwarte lijst’ of CIS-registratie bij verzekeringsfraude?

Bij verzekeringsfraude komt u dus niet op een zogenaamde zwarte lijst te staan, maar wordt u wel geregistreerd in de databank van Stichting CIS. Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Ze bewaren alle verzekeringsgegevens die belangrijk zijn om te delen. U krijgt een CIS-registratie onder andere bij verzekeringsfraude, maar ook als u een ontzegging van rijbevoegdheid heeft gehad of schade heeft gereden in een onverzekerde auto. Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen deze gegevens in de landelijke databank zetten. De databank heeft als doel om eventuele risico’s voor verzekeraars beheersbaar te maken en fraude zoveel mogelijk te voorkomen.

Verzekeraars kunnen in de CIS-databank controleren of u geregistreerd staat en waarom. Staat u geregistreerd wegens verzekeringsfraude? Dan is de kans groot dat ze uw verzekeringsaanvraag zullen weigeren. U vormt dan een te groot risico voor de verzekeraar.

verzekeringsfraude zwarte lijst

Hoe lang blijft een CIS-registratie wegens verzekeringsfraude staan?

Verzekeringsfraude wordt niet licht opgenomen door verzekeraars. Door verzekeringsfraude te plegen beschaamt u de vertrouwensband tussen u en uw verzekeraar. Personen die fraude hebben gepleegd vormen een groot risico voor verzekeringsmaatschappijen. Om anderen hier tegen te beschermen blijft een registratie wegens verzekeringsfraude dan ook lang staan. Het langst van alle CIS-registraties. Een registratie wegens verzekeringsfraude blijft ongeveer 8 jaar staan. Gedurende deze 8 jaar is de melding voor elke aangesloten verzekeraar in de CIS-databank te zien.

Staat u geregistreerd bij Stichting CIS wegens verzekeringsfraude? U kunt u een verzoek tot inzage van uw dossier indienen. Dan krijgt u een exacte weergave van de registratie te zien. U ziet dan wie u heeft geregistreerd en waarom. U kunt per post een schriftelijk verzoek met een kopie van uw legitimatiebewijs opsturen. Wanneer u een verzekering via Alpina wilt afsluiten kunnen we deze informatie helaas niet voor u opvragen. Verzekeraars mogen ons, vanwege de privacywetgeving, geen informatie geven over de inhoud van uw CIS-registratie.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

CIS-registratie wegens verzekeringsfraude? Geennee.nl helpt u bij het afsluiten van een verzekering!

Met een CIS-registratie wegens verzekeringsfraude kan het erg lastig zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten. Wij helpen u graag! Onze missie is om u bij een reguliere verzekeringsmaatschappij onder te brengen. Mocht dat toch niet mogelijk zijn, dan werken we samen met verzekeringsmaatschappij De Vereende. Bij ons kunt u heel gemakkelijk online een indicatie premie berekenen voor uw verzekering via De Vereende. Wilt u liever even met een van onze verzekeringsspecialisten overleggen over de beste optie? Neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 37 00. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger!

Bereken online de premie voor uw verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op