Home Wanbetaler Autoverzekering

Kan ik met een registratie als wanbetaler een autoverzekering afsluiten?

Misschien is het u ook wel eens overkomen: u gaat verhuizen en verliest een nota van uw autoverzekering, waardoor u te laat bent met betalen. Of op uw bankrekening staat net te weinig saldo tijdens het afschrijven van de premie. Als u één keertje te laat bent met het betalen van uw autoverzekering komt u niet direct bekend te staan als wanbetaler. Wanneer u meerdere malen te laat bent met betalen of zelfs helemaal niet betaalt, zijn hier wel grote gevolgen aan verbonden. Als u geregistreerd staat als wanbetaler is de kans groot dat u geen autoverzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kunt afsluiten.

Als u een verzekeringsnota niet betaalt, krijgt u in eerste instantie een betalingsherinnering van uw verzekeraar. Na de eerste herinnering ontvangt u een tweede herinnering en daarna eventueel nog een aanmaning. Bent u 30 dagen te laat met betalen? Dan kan de verzekeraar uw autoverzekering opschorten. Dat betekent dat u geen dekking meer heeft en uw auto dus niet verzekerd is. De verzekering is nog niet beëindigd, maar als het ware ‘bevroren’.

Wanneer u meer dan 50 dagen te laat bent met het betalen van de premie kan uw verzekeraar de autoverzekering royeren. Royeren betekent dat uw verzekeraar de autoverzekering beëindigt. U hoeft geen verzekeringspremie meer te betalen, maar uw auto is dus ook niet meer verzekerd.

Als de verzekeraar uw verzekering royeert wegens wanbetaling wordt dit geregistreerd bij Stichting CIS. Stichting CIS registreert alle verzekeringsgegevens die belangrijk zijn om te delen. Alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen kunnen de databank raadplegen om informatie over hun klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen.

autoverzekering wanbetaler

Autoverzekering afsluiten na wanbetaling – De Vereende

Een autoverzekering afsluiten wanneer u als wanbetaler staat geregistreerd gaat behoorlijk lastig. Bij het invullen van een verzekeringsaanvraag worden er altijd een aantal vragen gesteld, zoals ‘Is u wel eens een verzekering geweigerd of opgezegd?’. Als u deze vraag met ‘Ja’ beantwoord zal de verzekeraar controleren of u soms geregistreerd staat in de CIS databank. Als ze zien dat u een CIS-registratie heeft wegens wanbetaling zullen de meeste verzekeraars uw aanvraag weigeren.

In dat geval kunt u eigenlijk alleen nog terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. De Vereende is speciaal opgericht voor het verzekeren van bijzondere zaken en risico’s. Daar waar reguliere verzekeringsmaatschappijen afhaken, zal De Vereende de verzekeringsaanvraag accepteren. Met een ruimer acceptatiebeleid accepteren ze in principe iedereen. Zo kunt u, ook met een registratie als wanbetaler, alsnog een autoverzekering afsluiten.

U moet wel rekening met een aantal kosten. Bij verzekeringen geldt eigenlijk altijd: hoe hoger het risico, hoe hoger de premie. De Vereende loopt een groter risico dan normaal en heeft daarom aan aantal voorwaarden opgesteld voor het afsluiten van een verzekering:

  • Een hogere premie
  • U moet drie maanden premie vooruit betalen
  • U betaalt een waarborgsom

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Geregistreerd als wanbetaler? Sluit een autoverzekering af via Alpina

Staat u geregistreerd als wanbetaler, maar wilt u toch een autoverzekering afsluiten? Via Alpina sluit u gemakkelijk een autoverzekering af bij De Vereende. U kunt bij ons, als enig in heel Nederland, online een indicatie van de premie berekenen. Zo heeft u alvast een idee van de maandelijkse kosten. Na het indienen van uw aanvraag krijgt u een definitieve offerte van De Vereende. Zij leveren maatwerk en beoordelen daarom iedere aanvraag apart.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral even contact met ons op. Op maandag tot en met vrijdag kunt u van 08.00 tot 18.00 telefonisch overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 – 688 37 00. Komt er in de avonduren of tijdens het weekend een vraag bij u op die u direct wilt stellen? Dan kunt u ons ook een bericht sturen via Messenger, WhatsApp of e-mail. Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering via De Vereende!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op