Ik heb een CIS-registratie omdat ik niet betaald heb voor mijn verzekering: wat moet ik doen?

Heeft u een CIS-registratie? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Een daarvan is het niet betalen van uw verzekeringspremie. Het kan natuurlijk voorkomen dat u een keertje de premie niet kan betalen, of het misschien gewoon bent vergeten. U krijgt dan niet direct een CIS-registratie. Wanneer u een grote betalingsachterstand heeft, kunnen er echter wel problemen ontstaan. Wij leggen het u uit.

Ik heb niet betaald, sta ik nu op de ‘zwarte lijst’?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er bestaat geen ‘zwarte lijst’ voor verzekeraars. Daarmee bedoelt men eigenlijk de databank van Stichting CIS. U komt dus niet op de ‘zwarte lijst’ als u uw verzekering niet betaald, maar u krijgt een CIS-registratie. Verzekeraars kunnen uw gegevens in de CIS databank bekijken. Als ze denken dat u een te groot risico vormt, kunnen ze u een verzekering weigeren. Hier komt het idee van de zogenaamde ‘zwarte lijst’ vandaan.

Welke gevolgen zijn er als ik mijn verzekering niet betaal?

Heeft u een maand met flink wat grote uitgaven achter de rug? Dan kan het natuurlijk zo zijn dat u de premie van uw verzekering niet (op tijd) kan betalen. De meeste verzekeraars doen daar niet zo moeilijk over. U krijgt in eerste instantie een waarschuwing, waarna u de premie alsnog kunt betalen. Wanneer u structureel de premie niet betaalt, heeft u echter de kans dat uw verzekeraar de verzekering stopzet. De verzekeraar maakt hier vervolgens een melding van bij Stichting CIS. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Stichting CIS zet uw gegevens in hun databank, waardoor het toegankelijk is voor alle aangesloten verzekeraars en gevolmachtigden. In de volksmond wordt een CIS-registratie ook wel de ‘zwarte lijst’ genoemd. Een echte ‘zwarte lijst’ bestaat helemaal niet. Hier wordt dus een notering in de CIS-databank mee bedoeld.

Wanneer u een CIS-registratie heeft, heeft dat grote gevolgen voor uw toekomstige verzekeringen. Verzekeraars kijken altijd in de CIS databank of een potentiële verzekeringsnemer geregistreerd staat. Als dat zo is, is de kans groot dat ze u niet willen verzekeren. U vormt dan een te groot risico voor de verzekeringsmaatschappij.

Hoe kan ik alsnog een verzekering afsluiten met een CIS-registratie?

In principe kunt u altijd een verzoek tot correctie indienen bij uw verzekeraar. U moet echter wel gegronde reden hebben en kunnen aantonen dat de CIS-registratie onterecht of onjuist is. Wanneer uw CIS-registratie terecht is, zult u bij weinig reguliere verzekeringsmaatschappijen terecht kunnen. Kunt u dan helemaal geen verzekering afsluiten? Gelukkig wel, want anders zou u nooit meer met uw auto of scooter de weg op kunnen.

Ook met een CIS-registratie kunt u altijd nog terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Deze verzekeringsmaatschappij is dé verzekeraar voor bijzondere risico’s. Ze hebben een heel ruim acceptatiebeleid en accepteren dus in principe iedereen.

zwarte lijst verzekering niet betaald

Extra kosten

Er zijn wel een aantal kosten waarmee u rekening moet houden als u een verzekering afsluit via De Vereende. Als u een CIS-registratie heeft, vormt u een groter risico voor de verzekeraar. Een groter risico betekent eigenlijk altijd een hogere premie. Dit is ook het geval bij De Vereende. Daarnaast betaalt u de eerste drie maanden premie vooruit als u een verzekering afsluit. Ook moet u in de meeste gevallen een waarborgsom betalen. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kan De Vereende deze waarborgsom gebruiken om de niet-betaalde premie mee te verrekenen. Als u elke maand netjes op tijd betaalt, krijgt u bij het beëindigen van de verzekering de waarborgsom weer terug.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Niet betaald? Via Geennee.nl kunt u een verzekering afsluiten als u een CIS-registratie heeft

Op Geennee.nl kunt u makkelijk een indicatie premie berekenen voor uw verzekering via De Vereende. Zo komt u bij het afsluiten niet voor onaangename verrassingen te staan. Heeft u nog vragen over de mogelijkheden of wilt u graag met iemand overleggen over de beste keus? Neem dan vooral contact met ons op! Samen zoeken we de beste verzekering voor u uit. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088-688 37 00 of ons een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op