Home Geweigerd CIS-registratie

Autoverzekering is geweigerd vanwege CIS-registratie: wat kan ik doen?

Is uw autoverzekering geweigerd vanwege een CIS-registratie? Dan vindt de verzekeraar dat u een te groot risico vormt. Met een CIS-registratie is de kans groot dat u geen autoverzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kunt afsluiten. U kunt uw auto gelukkig altijd nog verzekeren bij verzekeringsmaatschappij De Vereende.  Lees hier hoe u met een CIS-registratie alsnog een autoverzekering kunt afsluiten.

Wat is een CIS-registratie?

Een CIS-registratie is een registratie in de databank van Stichting CIS. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Stichting CIS bewaart alle belangrijke verzekeringsgegevens in hun landelijk databank. Belangrijke verzekeringsgegevens zijn bijvoorbeeld wanneer iemand fraude heeft gepleegd of schade heeft gereden in een onverzekerde auto. Deze databank is toegankelijk voor alle aangesloten verzekeraars en gevolmachtigden. De databank heeft als doel om eventuele risico’s voor verzekeraars beheersbaar te maken en fraude zoveel mogelijk te voorkomen.

Wanneer krijg ik een CIS-registratie?

Er zijn verschillende situaties waarin u een CIS-registratie krijgt. U kunt bijvoorbeeld geregistreerd zijn wanneer u:

  • Een rijontzegging heeft gekregen
  • Schade heeft gereden met een onverzekerde auto
  • Een maluspositie heeft (negatieve schadevrije jaren)
  • Afspraken niet bent nagekomen, zoals bijvoorbeeld het niet betalen van de verzekeringspremie
  • Fraude heeft gepleegd of misbruik heeft gemaakt van de verzekeraar

Weet u niet waarom u een CIS-registratie heeft? Dan kunt u via de website van Stichting CIS een verzoek tot inzage in uw registratie doen.

Waarom verzekeraars u weigeren als u een CIS-registratie heeft

Verzekeraars doen eigenlijk altijd aan risicoanalyse. Op het moment dat u een autoverzekering wilt afsluiten moet u een aantal acceptatievragen invullen. Deze gaan bijvoorbeeld over uw verzekeringsverleden en strafrechtelijk verleden. Op basis van deze acceptatievragen besluiten ze of ze uw aanvraag accepteren of afwijzen. Een verzekeraar is niet verplicht uw aanvraag te accepteren, met uitzondering van een zorgverzekeraar. Als een verzekeraar vindt dat u, vanwege uw CIS-registratie, een te groot risico vormt, kunnen ze uw aanvraag afwijzen. Hierbij kijkt een verzekeraar naar het moreel risico. Bij iemand met een CIS-registratie wordt het moreel risico vaak groter ingeschat. Ze gaan er dan vanuit dat iemand met een CIS-registratie het minder nauw neemt met de verzekeringsregels of het betalen van de verzekeringspremie.

autoverzekering geweigerd cis

Hoe kan ik met een CIS-registratie alsnog een autoverzekering afsluiten?

U heeft het al gemerkt: het afsluiten van een autoverzekering gaat lastig met een CIS-registratie. Wanneer u uw aanvraag voor een autoverzekering indient, kijkt de verzekeraar eerst in de databank van Stichting CIS om te kijken of u geregistreerd bent. Is dat zo, dan is de kans groot dat een verzekeraar uw aanvraag zal weigeren. Als uw CIS-registratie terecht is, dan zult u geen verzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kunnen afsluiten. U komt dan automatisch uit bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. De Vereende is opgericht door verzekeraars, speciaal voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Hierbij kunt u dus denken aan een CIS-registratie, maar ook aan het verzekeren van een bijzonder voertuig of risicovol evenement.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

CIS-registratie? Sluit een autoverzekering af via Alpina!

Op Geennee.nl kunt u makkelijk een indicatie premie berekenen voor uw autoverzekering via De Vereende. U moet hierbij wel rekening houden met een aantal extra kosten. Bij verzekeringen geldt: hoe hoger het risico, hoe hoger de premie. Dit is ook bij De Vereende. De maandelijkse premie zal wel wat hoger liggen dan normaal. Ook moet u de eerste drie maanden premie vooruit betalen, en betaalt u een waarborgsom bij het afsluiten van de verzekering.

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van een autoverzekering bij De Vereende of wilt u graag met iemand overleggen? Neem dan vooral contact met ons op! Samen zoeken we de beste autoverzekering voor u uit. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088-688 37 00 of ons een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering via De Vereende!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op