Door een strafblad ben ik geweigerd voor een autoverzekering, wat nu?

Is uw aanvraag voor een autoverzekering geweigerd, omdat u een strafblad heeft? Vervelend, vooral als uw strafblad niets met uw rijgedrag te maken heeft. U zult merken dat het met een strafblad een stuk lastiger is om een autoverzekering af te sluiten. Kunt u dan helemaal geen auto meer verzekeren? Gelukkig wel! Lees hier hoe u alsnog een verzekering kunt afsluiten als uw autoverzekering is geweigerd wegens een strafblad.

Gevolgen strafblad voor uw autoverzekering

Een strafblad kan grote gevolgen hebben op het afsluiten van een autoverzekering, ook wanneer uw strafblad niets met uw rijgedrag te maken heeft.  Verzekeraars vinden namelijk dat een strafblad wel iets zegt over uw normen en waarden. Tijdens de verzekeringsaanvraag probeert de verzekeraar te bepalen hoe hoog het moreel risico is. Het moreel risico is het risico dat iemand minder voorzichtig is met het voertuig, omdat ze weten dat ze bij schade toch een vergoeding krijgen. Bij een autoverzekering kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand harder en onvoorzichtiger rijdt, want bij een ongeluk of schade aan de auto keert de verzekeraar toch wel uit.

Het is echter niet zo dat geen enkele reguliere verzekeringsmaatschappij u meer accepteert. Elke verzekeraar heeft andere acceptatie-eisen. Of u alsnog een autoverzekering bij een reguliere maatschappij kunt afsluiten, hangt af van de ernst van de overtreding en hoelang het geleden is. Accepteert de verzekeringsmaatschappij uw aanvraag  voor een autoverzekering wel? Dan zijn daar wel bepaalde voorwaarden aan verbonden, zoals bijvoorbeeld een hogere premie.

Mag een verzekeraar mijn verzekering opzeggen vanwege een strafblad?

Ja, een verzekeraar mag een verzekering opzeggen als u een strafblad krijgt. Ook wanneer blijkt dat u uw strafblad heeft verzwegen op de verzekeringsaanvraag. U bent namelijk verplicht om een strafblad te vermelden als de verzekeraar daar naar vraagt. Uw verzekeraar heeft van te voren namelijk geen inzicht in uw strafblad. Hierdoor hebben ze geen inzicht in het risico dat ze lopen. Verzwijgt u een strafblad? Dan pleegt u verzekeringsfraude. Zodra de verzekeringsmaatschappij erachter komt dat u een strafblad heeft verzwegen, kunnen zij uw autoverzekering per direct beëindigen. U verliest dan het recht op uitbetaling bij schade of ongeval. Bovendien komt u dan geregistreerd te staan als fraudeur in de CIS-databank en zal het in de toekomst nog lastiger zijn om een autoverzekering af te sluiten.

autoverzekering geweigerd strafblad

Hoelang blijft mijn strafblad geregistreerd bij Stichting CIS?

Een strafblad vervalt meestal na vijf jaar, afhankelijk van de overtreding. Dit betekent dat u na vijf jaar weer een autoverzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij zou moeten kunnen afsluiten. Als u vergrijp echter minder dan 8 jaar geleden is, moet u het alsnog vermelden bij de verzekeraar. In dat geval kunt u een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen. Zo kan u aantonen dat uw verleden geen bezwaar (meer) vormt voor een verzekering. De verzekeraar moet vervolgens zelf beslissen of ze u willen verzekeren of niet.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Autoverzekering geweigerd vanwege een strafblad? Sluit een verzekering af via Alpina!

Is uw autoverzekering geweigerd vanwege een strafblad, maar wilt u toch uw auto goed verzekeren? Bij Alpina kunt u altijd een autoverzekering afsluiten! Ons advies is om eerst via onze online vergelijkingstool verschillende reguliere autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Ziet u een autoverzekering die u bevalt? Dan kunt u alle vragen doorlopen en naar waarheid invullen. Hierna ziet u vanzelf of uw aanvraag wordt geaccepteerd. Lukt het helaas niet? Dan kunnen we u altijd verzekeren bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. De Vereende specialiseert zich in het verzekeren van bijzondere risico’s, zoals bijvoorbeeld personen met een strafblad. Zij hebben een ruimer acceptatiebeleid dan andere verzekeringsmaatschappijen en accepteren daarom bijna iedereen. Bereken direct online de premie voor uw autoverzekering via De Vereende en sluit hem daarna eenvoudig af!

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering via De Vereende!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op