Hoe lang blijft een CIS-registratie staan?

Hoe lang een CIS registratie blijft staan is afhankelijk van het soort melding. Een registratie wegens fraude blijft bijvoorbeeld langer staan dan een registratie wegens negatieve schadevrije jaren. Een verzekeraar kijkt altijd naar de aard en ernst van de melding. Lees verder om te ontdekken hoe lang een CIS-registratie blijft staan en hoe u alsnog een verzekering kunt afsluiten.

Duur registratie afhankelijk van het soort melding

Het verschilt dus per melding hoe lang deze geregistreerd blijft staan. U kunt in verschillende situaties geregistreerd worden in de CIS databank:

Ontzegging rijbevoegdheid

Heeft u heet ontzegging van rijbevoegdheid gehad? Dan is dit geregistreerd in de CIS databank. Een ontzegging van rijbevoegdheid blijft 5 jaar geregistreerd. Bij ontzegging van de rijbevoegdheid gaat de telling van deze 5 jaar pas in op de laatste dag van de rijontzegging.

Schademeldingen

In de CIS databank worden alle schadeclaims die u indient bij uw verzekeraar bijgehouden. Het maakt hierbij niet uit wie er schuld heeft aan de schade. Het gaat hierbij alleen om het feit dat iemand een beroep heeft gedaan op zijn of haar verzekering. Schademeldingen blijven 5 jaar geregistreerd.

Negatieve schadevrije jaren

Heeft u negatieve schadevrije jaren? Dan staat dit geregistreerd in de databank. Van deze melding bent u het snelste af: negatieve schadevrije jaren blijven 15 maanden geregistreerd.

Financiële verplichtingen niet nakomen

Als u meerdere malen uw verzekeringspremie niet betaalt, krijgt u het etiket ‘wanbetaler’ opgeplakt. Uw verzekeraar heeft dan het recht om de verzekering te royeren. Dit wordt altijd geregistreerd in de CIS-databank. Een melding wegens wanbetaling blijft ongeveer 3 tot 5 jaar geregistreerd.

Contractuele verplichtingen niet nakomen

Een verzekering is een overeenkomst waar een verzekeraar en verzekerde allebei bepaalde verplichtingen hebben. In uw contract zijn altijd een aantal contractuele verplichtingen opgenomen waar u zich aan moet houden. Wanneer u dit niet doet, heeft uw verzekeraar het recht de verzekering te beëindigen. Een melding wegens het niet nakomen van contractuele verplichtingen blijft 5 jaar geregistreerd.

cis-registratie hoe lang

Verzekeringsfraude of poging daartoe

Als u verzekeringsfraude pleegt of een poging daartoe doet, worden uw persoonsgegevens opgenomen in de databank. Ook gegevens van personen die bij een verzekeringsaanvraag niet de volledige waarheid hebben verteld kunnen worden opgenomen. Een melding wegens fraude blijft lang staan, gemiddeld zo’n 8 jaar.

Een CIS-registratie verwijderen, voordat de maximale duur is verstreken, kan alleen gedaan worden door degene die de registratie in het systeem heeft gezet. Denkt u dat de registratie onjuist of onterecht is? Dan kunt u uw CIS-registratie ook aanvechten. Hier leest u hoe u dat doet.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verzekering afsluiten met een CIS-registratie

Wanneer u weer een verzekering bij een reguliere maatschappij kunt afsluiten hangt af van hoe lang uw CIS-registratie blijft staan. Tot die tijd kunt u terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. De Vereende is speciaal opgericht voor het verzekeren van bijzondere risico’s. De Vereende heeft een ruim acceptatiebeleid en accepteren daarom bijna iedereen. Waar andere maatschappijen afhaken, kunnen zij u bijna altijd een verzekering aanbieden. Hier staan natuurlijk wel een aantal voorwaarden tegenover. Zo ligt de verzekeringspremie een stuk hoger dan bij andere maatschappijen, moet u drie maanden premie vooruit betalen en betaalt u in de meeste gevallen een waarborgsom.

Wilt u graag een indicatie van de kosten? Bij ons kunt u alvast online een indicatie van de premie berekenen. Zo weet u van te voren al waar u aan toe bent. Houd er wel rekening mee dat de dekking van uw verzekering pas ingaat op het moment dat u de eerste premie betaalt heeft en het aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend heeft teruggestuurd. Het kan daardoor enkele dagen duren voordat u dekking heeft.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op