Kan ik een CIS-registratie verwijderen?

Heeft u een CIS-registratie? Alleen de persoon die u geregistreerd heeft, kan de registratie weer verwijderen voordat de looptijd is verstreken. U kunt uw CIS-registratie niet zelf uit het systeem verwijderen, maar u kunt hem wel aanvechten als u denkt dat de registratie onterecht is. Wij leggen u uit hoe u een CIS-registratie kan laten verwijderen.

cis-registratie verwijderen

Onterechte CIS-registratie aanvechten

Vermoedt u dat uw CIS-registratie onterecht of onjuist is en wilt u hem verwijderen? Dan kunt u altijd bezwaar aantekenen. U kunt hiervoor een verzoek tot correctie indienen bij uw verzekeraar. Op de website van Stichting CIS kunt u een formulier downloaden waarop u aangeeft waarom de registratie volgens u gecorrigeerd moet worden. Stichting CIS speelt het verzoek volgens door naar uw verzekeraar. De verzekeraar beslist vervolgens of ze het verzoek accepteren of weigeren.

Weigert uw verzekeraar uw verzoek? Dan blijft de CIS-registratie gewoon staan. Als u het hier niet mee eens bent kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie van de verzekeraar. Als dit niks oplevert is de volgende stap de klacht voorleggen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. In het uiterste geval kunt u uw klacht voorleggen bij de rechter. Hier komen echter wel vaak hoge juridische kosten bij kijken.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wanneer wordt mijn CIS-registratie automatisch verwijderd?

Wanneer uw CIS-registratie uit de databank verdwijnt, is afhankelijk van het soort melding:

Soort melding Duur registratie
Negatieve schadevrije jaren 15 maanden
Financiële verplichting niet nakomen 3 jaar
Schade 5 jaar
Ontzegging rijbevoegdheid 5 jaar
Contractuele verplichtingen niet nakomen 5 jaar
Verzekeringsfraude 8 jaar

Na deze tijd wordt uw CIS-registratie automatisch uit de databank verwijderd. U wordt niet persoonlijk op de hoogte gesteld wanneer de registratie is verwijderd.

Staat u geregistreerd bij CIS? Dan kunt u een verzoek tot inzage van uw dossier indienen. U kunt per e-mail of per post een schriftelijk verzoek met een kopie van uw legitimatiebewijs opsturen. Wanneer u een verzekering via Alpina wilt afsluiten kunnen we deze informatie helaas niet voor u opvragen. Verzekeraars mogen ons, vanwege de privacywetgeving, geen informatie geven over de inhoud van uw CIS-registratie.

CIS-registratie niet verwijderd? Sluit een verzekering af via Alpina!

Besluit uw verzekeraar de CIS-registratie niet te verwijderen? Dan kunt u voor een verzekering eigenlijk alleen nog maar terecht bij verzekeringmaatschappij De Vereende. De Vereende is speciaal opgericht door verzekeraars voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Ze hebben een ruimer acceptatiebeleid en accepteren in principe iedereen als verzekeringsnemer. Hier staan natuurlijk wel een aantal voorwaarden tegenover. Zo ligt de verzekeringspremie een stuk hoger dan bij andere maatschappijen, moet u drie maanden premie vooruit betalen en betaalt u in de meeste gevallen een waarborgsom.

Bij ons kunt u, als enige in heel Nederland, online een indicatie premie berekenen voor uw verzekering via De Vereende. Zo weet u van te voren al waar u aan toe bent. Houd er wel rekening mee dat de dekking van uw verzekering pas ingaat op het moment dat u de eerste premie betaalt heeft en het aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend heeft teruggestuurd. Het daardoor enkele dagen duren voordat u dekking heeft.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op