Kan ik een CIS-registratie verwijderen?

Heeft u een CIS-registratie? Alleen de persoon die u geregistreerd heeft, kan de registratie weer verwijderen voordat de looptijd is verstreken. U kunt uw CIS-registratie niet zelf uit het systeem verwijderen, maar u kunt hem wel aanvechten als u denkt dat de registratie onterecht is. Wij leggen u uit hoe u een CIS-registratie kan laten verwijderen.

Wanneer wordt mijn CIS-registratie automatisch verwijderd?

Wanneer uw CIS-registratie uit de databank verdwijnt, is afhankelijk van het soort melding:

Soort meldingDuur registratie
Negatieve schadevrije jaren15 maanden
Financiële verplichting niet nakomen3 jaar
Schade5 jaar
Ontzegging rijbevoegdheid5 jaar
Contractuele verplichtingen niet nakomen5 jaar
Verzekeringsfraude8 jaar

Na deze tijd wordt uw CIS-registratie automatisch uit de databank verwijderd. U wordt niet persoonlijk op de hoogte gesteld wanneer de registratie is verwijderd.

Staat u geregistreerd bij CIS? Dan kunt u een verzoek tot inzage van uw dossier indienen. U kunt per e-mail of per post een schriftelijk verzoek met een kopie van uw legitimatiebewijs opsturen. Wanneer u een verzekering via Alpina wilt afsluiten kunnen we deze informatie helaas niet voor u opvragen. Verzekeraars mogen ons, vanwege de privacywetgeving, geen informatie geven over de inhoud van uw CIS-registratie.

CIS-registratie niet verwijderd? Sluit een verzekering af via Alpina!

Besluit uw verzekeraar de CIS-registratie niet te verwijderen? Dan kunt u voor een verzekering eigenlijk alleen nog maar terecht bij verzekeringmaatschappij De Vereende. De Vereende is speciaal opgericht door verzekeraars voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Ze hebben een ruimer acceptatiebeleid en accepteren in principe iedereen als verzekeringsnemer. Hier staan natuurlijk wel een aantal voorwaarden tegenover. Zo ligt de verzekeringspremie een stuk hoger dan bij andere maatschappijen, moet u drie maanden premie vooruit betalen en betaalt u in de meeste gevallen een waarborgsom.

Bij ons kunt u, als enige in heel Nederland, online een indicatie premie berekenen voor uw verzekering via De Vereende. Zo weet u van te voren al waar u aan toe bent. Houd er wel rekening mee dat de dekking van uw verzekering pas ingaat op het moment dat u de eerste premie betaalt heeft en het aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend heeft teruggestuurd. Het daardoor enkele dagen duren voordat u dekking heeft.

Bereken online de premie voor uw verzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 05-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op