Door een rijontzegging kan ik mijn auto niet verzekeren: wat moet ik doen?

Uw auto verzekeren na een rijontzegging? Dat kan soms lastiger zijn dan u denkt. Veel autoverzekeraars zien u als een verhoogd risico en zullen uw aanvraag daarom weigeren. Uw auto moet minimaal WA verzekerd zijn, zodra er een kenteken op uw naam staat moet u dus een autoverzekering afsluiten. Als elke reguliere verzekeringsmaatschappij u weigert, wat kunt u dan nog doen?

Met een rijontzegging toch uw auto verzekeren?

Een rijontzegging betekent niet direct dat u geen autoverzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kunt afsluiten. Sommige verzekeraars zullen uw aanvraag misschien alsnog accepteren. Dit is afhankelijk van:

  • De duur van de rijontzegging
  • De datum van de rijontzegging
  • De reden van de rijontzegging

Wij raden u daarom aan om altijd eerst onze online vergelijkingstool te gebruiken voor het vergelijken van autoverzekeraars. Vul uw persoonlijke gegevens en gewenste dekking in en kies vervolgens de beste autoverzekering uit. Beantwoordt alle acceptatievragen van de verzekeraar naar waarheid, dan ziet u vanzelf of uw aanvraag wordt geaccepteerd. Is dit niet het geval? Dan kunt u gelukkig altijd nog terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende.

Auto verzekeren met een rijontzegging? Sluit een autoverzekering af via Alpina!

Uw auto verzekeren, terwijl u een rijontzegging heeft gehad? Dat kan gemakkelijk via Alpina. Wij zijn een tussenpersoon van De Vereende. Hierdoor kunt u bij ons gemakkelijk een autoverzekering afsluiten bij De Vereende. U kunt online alvast een indicatie van de premie berekenen. Na het versturen van uw aanvraag krijgt u van De Vereende een definitieve berekening. Omdat zij maatwerk leveren, beoordelen ze elke aanvraag individueel. Toch is het fijn om van te voren alvast een indicatie van de maandelijkse autopremie te hebben, zo weet u waar u aan toe bent voordat u de verzekering afsluit.

Zoekt u een mogelijkheid om uw vragen te stellen of wilt u nog even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op. U kunt on telefonisch bereiken op 088 – 6883700. Wij zitten maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor u klaar. U kunt ons natuurlijk ook een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering via De Vereende!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 27-06-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op