Hoe krijg ik inzage in Roy Data?

Als u een lopende autoverzekering heeft, bouwt u schadevrije jaren op door geen autoschade te claimen bij de verzekeraar. Elk jaar dat u geen schade claimt, stijgt u 1 trede op de bonus malus ladder. Hoe hoger u op de bonus malus ladder staat, hoe meer premiekorting u krijgt. Als u veel schadevrije jaren heeft opgebouwd, wordt uw autoverzekering dus een stuk voordeliger. Verzekeraars hebben inzage in uw schadevrije jaren. Deze worden namelijk vastgelegd in de Roy Data database. Elke verzekeraar heeft toegang tot Roy Data, maar kunt u ook zelf inzage krijgen in Roy Data? Op Geennee.nl leggen we het u uit.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

roy data inzage

Roy Data, wat is dat precies?

Tot 1 september 2007 kreeg u na het beëindigen van een autoverzekering een royementsverklaring van de verzekeraar. Hierop stonden de schadevrije jaren die u gedurende de looptijd van uw autoverzekering had opgebouwd. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering moest u met een royementsverklaring uw schadevrije jaren aantonen. In 2007 werd er echter overgestapt op een centrale, digitale database: Roy Data. De database wordt beheerd door Stichting EPS (Efficiënte Processen Schadeverzekeraars). Als u uw autoverzekering beëindigt, zet de verzekeraar uw opgebouwde schadevrije jaren in Roy Data. Wanneer u een nieuwe autoverzekering afsluit, raadpleegt de nieuwe verzekeraar Roy Data. Zo weten ze hoeveel schadevrije jaren u heeft, waardoor ze de juiste premiekorting kunnen toekennen.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Zo krijgt u online inzage in Roy Data

Via de website van Stichting EPS kunt u online inzage aanvragen in uw Roy Data gegevens. U krijgt inzage in uw Roy Data registratie door het inzagerecht formulier in te vullen. U hoeft alleen een aantal persoonsgegevens in te vullen en een kopie van uw legitimatiebewijs toe te voegen. Na het versturen van het formulier krijgt u niet direct inzage in uw gegevens. Over het algemeen geldt dat het maximaal 28 dagen kan duren.

Goed om te weten is dat de geregistreerde data niet altijd actueel is. Schadevrije jaren worden pas bij het beëindigen van een autoverzekering in Roy Data gezet. De schadevrije jaren die u gedurende de looptijd van uw autoverzekering opgebouwd staan nog niet geregistreerd als de autoverzekering nog actief is. Loopt uw autoverzekering nog en bent u benieuwd hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd? Dan kunt u dit opvragen bij uw verzekeraar. Ook staan ze vermeld op het polisblad dat u jaarlijks van de verzekeraar ontvangt.

Wat moet ik doen als mijn gegevens niet kloppen?

Als na inzage blijkt dat uw gegevens in Roy Data niet kloppen kunt u contact opnemen met de verzekeraar die deze schadevrije jaren heeft geregistreerd. De desbetreffende verzekeraar kan de foutieve schadevrije jaren vervolgens aanpassen. Het heeft geen zin om hiervoor contact op te nemen met Stichting EPS. Stichting EPS kan en mag namelijk geen schadevrije jaren aanpassen.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering via De Vereende!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op