Wat is het Roy Data register?

Het Roy Data register is de centrale database van Stichting EPS (Efficiënte Processen Schadeverzekeraars). Vroeger toonde u schadevrije jaren aan met een royementsverklaring. Deze papieren verklaring kreeg u na het beëindigen van de autoverzekering van uw verzekeraar. Sinds 1 september 2007 zijn verzekeringsmaatschappijen echter overgestapt naar een digitaal systeem. Als u vervolgens een nieuwe autoverzekering afsluit, raadpleegt uw nieuwe verzekeraar het Roy Data register om te zien hoeveel schadevrije jaren u heeft. Zo kunnen ze deze koppelen aan uw nieuwe polis.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

roy data register

Schadevrije jaren in het Roy Data register

Gedurende de looptijd van uw autoverzekering zitten uw schadevrije jaren ‘vast’. U kunt ze dan niet voor een andere verzekering gebruiken. Na het beëindigen van de verzekering komen de opgebouwde schadevrije jaren vrij. De verzekeraar registreert ze vervolgens in Roy Data. Op deze manier kunt u de schadevrije jaren gebruiken voor een nieuwe autoverzekering. Hou er wel rekening mee dat schadevrije jaren niet onbeperkt geldig blijven. Na het opzeggen van uw autoverzekering zijn uw schadevrije jaren bij de meeste verzekeraars nog 3 jaar geldig. Dit verschilt wel per verzekeraar. Bij een enkele verzekeraar is dit maar 2 jaar, maar bij de ander weer 4 of zelf 5 jaar. Controleer daarom altijd bij het afsluiten van uw autoverzekering hoelang schadevrije jaren bij uw verzekeraar geldig zijn. Zo weet u hoelang uw schadevrije jaren in het Roy Data register blijven staan

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe werkt het opvragen van mijn gegevens in het Roy Data register?

U kunt uw gegevens in het Roy Data register via de website van Stichting EPS opvragen. De data is echter niet altijd actueel. Schadevrije jaren worden namelijk pas in Roy Data gezet als uw autoverzekering is beëindigt. Als u nog een autoverzekering heeft lopen, staan de schadevrije jaren die u gedurende die periode heeft opgebouwd nog niet geregistreerd. Deze kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar. Ook staan ze op het polisblad van uw verzekering.

Het opvragen van uw gegevens in Roy Data gaat als volgt: u vult het inzagerecht formulier op de website van Stichting EPS in. U hoeft alleen uw persoonsgegevens in te vullen en een kopie van een geldig legitimatiebewijs te maken. Vervolgens verstuurd u het formulier. Na het versturen van het formulier kan het even duren voordat u uw schadevrije jaren doorkrijgt. Dit duurt in de meeste gevallen maximaal 28 dagen.

Mijn gegevens kloppen niet, hoe pas ik dit aan?

Heeft u uw gegevens in het Roy Data register ingezien, maar vermoedt u dat ze niet kloppen? Dan kunt u contact opnemen met de verzekeraar die de schadevrije jaren heeft geregistreerd. De verzekeraar kan de onjuiste schadevrije jaren vervolgens aanpassen. Het heeft geen zin om hiervoor contact op te nemen met Stichting EPS. Stichting EPS kan en mag namelijk geen schadevrije jaren aanpassen. Onjuiste gegevens moet u dus altijd melden bij de desbetreffende verzekeraar.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering via De Vereende!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op