Wat zijn de kosten van een verzekering na royement?

Is uw verzekering geroyeerd door een verzekeraar? Dan zult u merken dat het daarna lastig kan zijn om opnieuw een verzekering af te sluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Gelukkig kunt u altijd terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Maar wat zijn precies de kosten voor een verzekering na royement? Wij hebben het hieronder voor u op een rijtje gezet!

Waarom zijn de kosten van een verzekering na royement zo hoog?

De kosten voor een verzekering na royement liggen misschien een stukje hoger dan u gewend bent. Dit komt, doordat De Vereende geen vaste premietarieven heeft. Ze bekijken elke situaties individueel en maken vervolgens een offerte op maat. Hoe hoog de kosten uiteindelijk zijn, hangt af van het soort verzekering dat u wilt afsluiten en van uw betalings- en schadeverleden. Er zijn wel een aantal kosten waar u van te voren al rekening mee kan houden:

Een hogere premie dan bij een reguliere verzekeringsmaatschappij

Bij verzekeringen geldt eigenlijk altijd: hoe hoger het risico, hoe hoger de premie. Dit is ook zo bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. In het geval van bijvoorbeeld fraude of wanbetaling, is het risico voor een reguliere verzekeringsmaatschappij te groot. Daarom willen ze u vaak niet verzekeren. De Vereende specialiseert zich in het verzekeren van bijzondere risico’s, vandaar dat de premie ook hoger is dan bij reguliere verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor zijn de kosten voor een verzekering na royement hoger dan normaal.

U moet drie maanden premie vooruit betalen

Op het moment dat u een verzekering afsluit bij De Vereende, moet u vaak drie maanden premie vooruit betalen. Dit moet als u kiest voor maandbetaling, in plaats van betaling per kwartaal, halfjaar of jaar. Het kan namelijk voorkomen dat, bij het aangaan van de verzekering, de nota voor de volgende maand al is verstuurd naar bestaande verzekeringshouders. Als nieuwe verzekeringsnemer zult u deze nota niet hebben gekregen. Om te voorkomen dat u hierdoor te boek komt te staan als wanbetaler, betaalt u de eerste drie maanden alvast vooruit. Zo ontstaan er ook geen misverstanden. Na deze drie maanden kunt u er gewoon voor kiezen om de premie per maand te betalen.

royement verzekering kosten

U betaalt een waarborgsom

Ook moet u vaak een waarborgsom betalen bij het afsluiten van de verzekering. Bent u te laat met het betalen van uw verzekeringspremie of heeft u een schade veroorzaakt? Dan kan De Vereende deze waarborgsom verrekenen met de nog te betalen premie of schade. Betaalt u elke maand netjes op tijd? Dan krijgt u, na het beëindigen van de verzekering, de waarborgsom gewoon weer terug.

Over het algemeen liggen de kosten voor een verzekering, na royement van uw vorige verzekering, dus een stukje hoger. Wat de kosten uiteindelijk precies zijn, hangt echter af van uw persoonlijke situatie.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Sluit een verzekering af via Geennee.nl

Is uw verzekering geroyeerd? Sluit een verzekering af via Geennee.nl! Onze missie is om u bij een reguliere verzekeringsmaatschappij onder te brengen. Mocht dat toch niet mogelijk zijn, dan werken we samen met verzekeringsmaatschappij De Vereende. Bij ons kunt u gemakkelijk en snel online een indicatie berekenen voor uw verzekering na royement. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden of wilt u graag met iemand overleggen? Neem dan vooral contact met ons op! Samen zoeken we de beste verzekering voor u uit. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088-688 37 00 of ons een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op