Wat doet het meldpunt voor verzekeringsfraude?

Heeft u vermoedens van verzekeringsfraude? Dan kunt u dit altijd melden bij het meldpunt voor verzekeringsfraude. Veel mensen weten niet waar ze verzekeringsfraude kunnen melden en doen het daarom niet. Hierdoor worden zaken van verzekeringsfraude niet onderzocht en kunnen fraudeurs doorgaan met wat ze doen.  Verzekeringsfraude melden gaat heel makkelijk via het meldpunt voor verzekeringsfraude. Maar wat doet het meldpunt voor verzekeringsfraude eigenlijk?

Het Centraal Meldpunt Nederland

Nederland telt meer dan duizend verschillende meldpunten, hulplijnen en helpdesks. Daarom is er in 2016 één centraal meldpunt gelanceerd: het Centraal Meldpunt Nederland. Daarop zijn alle relevante en betrouwbare meldpunten verzameld. Bezoekers kunnen via de website doorklikken naar het benodigde meldpunt, zodat ze snel een melding kunnen doen. Via het Centraal Meldpunt Nederland kunt u dus niet alleen verzekeringsfraude melden, maar allerlei soorten incidenten, zoals onder andere discriminatie, cybercrime, overlast en huiselijk geweld.

Verzekeringsfraude melden bij het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV)

U kunt verzekeringsfraude ook direct melden bij het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit. Het CBV is een afdeling van het Verbond van Verzekeraars. Ze helpen verzekeraars met het tegengaan van allerlei soorten verzekeringscriminaliteit. U kunt een melding doen via [email protected] of bellen naar 070-333 85 00. U kunt verzekeringsfraude ook direct bij de verzekeraar melden. De verzekeraar vraagt dan naar de persoonsgegeven van de betrokken persoon of personen, het soort verzekeringsfraude en hoe u aan de informatie gekomen bent.

verzekeringsfraude meldpunt

Waarom moet ik verzekeringsfraude melden?

Veel mensen vinden het lastig om vermoedens van verzekeringsfraude te melden. Niet alleen omdat ze niet goed weten waar ze dat moeten doen, maar ook omdat ze iemand niet onrechtmatig willen beschuldigen. Toch is het altijd verstandig om vermoedens van verzekeringsfraude te melden. U bent zelf namelijk ook de dupe van verzekeringsfraude. Hoe meer er gefraudeerd wordt, hoe hoger de premie voor verzekeringen is.

U mag een vermoeden dus altijd melden, het maakt niet uit wat voor soort verzekeringsfraude het is. De verzekeraar stelt vervolgens een onderzoek in om te kijken of het inderdaad om verzekeringsfraude gaat. Op die manier verzamelen ze bewijs tegen de fraudeur en kunnen ze verzekeringsfraude aantonen.

De Vereende verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Anoniem verzekeringsfraude melden

U heeft altijd de mogelijkheid om verzekeringsfraude anoniem te melden. Dit kan gewoon via het Centraal Meldpunt Nederland of het CBV. Ook als u het meldt bij een verzekeraar kunt u vaak anoniem blijven. Daarnaast kunt u het melden via Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over verschillende soorten criminaliteit en misdaad.

Bereken online de premie voor uw verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op