Home Motor verzekeren zonder rijbewijs

Motor verzekeren zonder rijbewijs

Heeft u een mooie motor op het oog, maar nog geen rijbewijs? Geen probleem, want voor het kopen van een motor hoeft u niet direct in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zodra het kenteken van de motor op uw naam staat, moet u wel een motorverzekering afsluiten. Sommige verzekeraars accepteren echter geen verzekeringsnemers zonder rijbewijs. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden om een motor te verzekeren zonder rijbewijs. In dit artikel op Geennee.nl vertellen we u er mee over!

De Vereende motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motor verzekeren zonder rijbewijs

Motor verzekeren zonder rijbewijs: kan dat?

Ja, ook zonder rijbewijs kunt u uw motor verzekeren. U kunt waarschijnlijk alleen niet bij elke verzekeraar terecht. Sommige verzekeraars accepteren geen verzekeringsnemer zonder rijbewijs. Gelukkig zijn er nog genoeg verzekeraar waar u ook zonder rijbewijs uw motor kunt verzekeren. Om te ontdekken bij welke motorverzekeraars u wel terecht kunt, kunt u onze online vergelijkingstool gebruiken.

De Vereende motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekking kan ik afsluiten?

Bij het afsluiten van een motorverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco en Allrisk. De meest uitgebreide dekking is de Allrisk dekking. De verzekeraar keert met deze dekking bijvoorbeeld uw eigen schade ook uit bij een ongeval door uw schuld. Ook bij brand en diefstal van de motor kunt u bij de verzekeraar aankloppen. Met de WA beperkt casco  dekking keert de verzekeraar ook uit bij brand en diefstal en nog een aantal schadeoorzaken. Vooral de dekking tegen diefstal is een belangrijke, want het diefstalrisico is groot bij motoren. De meest beperkte dekking, WA motorverzekering, keert alleen de schade die u veroorzaakt bij een ander uit. Schade aan uw eigen motor wordt dus nooit vergoed met deze dekking.

Gevolgen motor rijden zonder motorverzekering

Uiteraard mag u zonder rijbewijs niet rijden op uw motor. Heeft u nog geen rijbewijs, maar besluit u toch te gaan rijden op uw motor? Dan kan dit grote gevolgen hebben, want dit is niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens strafbaar. Bovendien biedt een motorverzekering geen dekking als u op een motor rijdt, terwijl u nog geen rijbewijs heeft. Dat betekent dat u zelf voor de kosten opdraait, op het moment dat u schade rijdt. Dit geldt voor zowel de kosten voor uw eigen schade als schade bij een ander. De verzekeraar vergoedt de schade aan de tegenpartij, maar zal deze vervolgens op u verhalen. Zo draait u alsnog zelf op voor de kosten.  Rijdt er iemand anders op uw motor die wel een rijbewijs heeft? Dan keert de verzekering de gemaakte schade wel uit.

Waar kan ik een motor verzekeren zonder rijbewijs?

Bij veel reguliere verzekeraars kunt u gewoon terecht voor het verzekeren van uw motor, ook zonder rijbewijs. Bij Geennee.nl proberen we u altijd eerst onder te brengen bij een reguliere verzekeraar tegen normale tarieven. We raden daarom altijd aan om eerst gebruik te maken van onze online vergelijker. Vul uw gegevens in, kiest de beste motorverzekering en beantwoord alle vragen van de verzekeraar naar waarheid. Lukt dit niet? Dan kunnen we u altijd onderbrengen bij De Vereende. Omdat De Vereende zich specialiseert in bijzondere schades en risico’s, kunnen ook personen zonder rijbewijs of met een rijontzegging, een strafblad of een registratie als wanbetaler daar terecht.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken direct de premie voor uw motorverzekering via De Vereende!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op