auto verzekeren zonder rijbewijs

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld
Altijd Acceptatie
Altijd Acceptatie
Online Afsluiten
Online Afsluiten
8.3
Beoordeling verzekeringen

Bent u van plan een auto te kopen, maar heeft u nog geen rijbewijs? Geen probleem. Voor het kopen van een auto hoeft u in principe niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zodra het kenteken van de auto op uw naam staat, bent u wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor het voertuig. Dit is echter niet zo makkelijk. Sommige verzekeraars sluiten namelijk geen autoverzekering af als de eigenaar van de auto nog geen rijbewijs heeft. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden om een auto te verzekeren zonder rijbewijs.

Waarom is het moeilijk om een auto te verzekeren zonder rijbewijs?

Bij de meeste verzekeraars kunt u geen autoverzekering afsluiten als u nog geen rijbewijs heeft. Zonder rijbewijs weet de verzekeraar niet wie er in de auto rijdt. Daarnaast hangt de premie van de verzekering ook af van wie de auto bestuurt. Het is zelf zo dat eventuele schades niet vergoed worden, wanneer deze zijn veroorzaakt door een bestuurder zonder geldig rijbewijs. U bent echter wel verplicht om uw auto te verzekeren. Wat moet u doen als u uw auto niet kunt verzekeren, omdat u nog geen rijbewijs heeft? Er zijn altijd verzekeraars waar u wel terecht kunt voor het verzekeren van uw auto.

Hoe koop ik een auto zonder rijbewijs?

Een auto kopen zonder rijbewijs is vaak geen probleem. Bij het overschrijven van het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar moet u een legitimatiebewijs laten zien. Vaak wordt hier een rijbewijs voor gebruikt, maar dit hoeft niet perse. U kunt natuurlijk ook een ID-kaart of paspoort gebruiken. Bovendien kunt u een auto tegenwoordig ook online op naam zetten. Hiervoor moet u inloggen met uw DigiD. U heeft dus helemaal geen rijbewijs nodig voor het kopen en overschrijven van een auto. Het verzekeren van een auto zonder rijbewijs zal echter wat lastiger gaan.

Auto verzekeren zonder rijbewijs: kan dat?

Ja, ook zonder rijbewijs kunt u alsnog uw auto verzekeren. U kunt alleen niet bij elke verzekeraar terecht. Om te ontdekken bij welke autoverzekeraars u wel terecht kunt zonder rijbewijs, kunt u onze online vergelijkingstool gebruiken. Wij hebben in onze vergelijker namelijk al een onderscheid gemaakt tussen verzekeraars die wel rijbewijs eisen en verzekeraars die ook personen zonder rijbewijs accepteren. Via de vergelijker kunt u dus ook zonder een rijbewijs een autoverzekering vergelijken en afsluiten.

Veelgestelde vragen

Kan ik een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs?

Reguliere verzekeraars hebben hier meestal geen mogelijkheden voor. Alpina heeft gelukkig vaak wel mogelijkheden voor u. U kunt online een premie berekenen voor de maatschappij De Vereende. Dit is een maatschappij met een ruimer acceptatiebeleid. Deze maatschappij rekent wel een hogere premie en heeft als voorwaarde dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald, vaak inclusief een waarborgsom. Lees meer.

Waar kan ik een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs?

Bij Geennee.nl proberen we u altijd eerst onder te brengen bij een reguliere verzekeraar tegen normale tarieven. We raden daarom altijd aan om eerst gebruik te maken van onze online vergelijker. Vul uw gegevens in, kiest de beste autoverzekering en beantwoord alle vragen van de verzekeraar naar waarheid. Lukt dit niet? Dan kunnen we u altijd onderbrengen bij De Vereende.

Regelmatige bestuurder moet altijd een rijbewijs hebben

Iedereen weet dat je zonder rijbewijs niet in een auto mag rijden. Het is niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens strafbaar. Bovendien biedt een autoverzekering geen dekking als u in een auto rijdt, terwijl u geen rijbewijs heeft. Als toch in de auto stapt en schade veroorzaakt bij een andere bestuurder, betaalt de verzekeraar de schade wel aan de tegenpartij, maar wordt deze vervolgens weer op u verhaald. Zo draait u alsnog zelf op voor de kosten.  De regelmatige bestuurder moet dus altijd in het bezit zijn van een rijbewijs.

Door een zware overtreding heb ik geen rijbewijs meer. Wat nu?

In bepaalde situaties kunt u uw rijbewijs kwijtraken. Het gaat dan meestal om een zware overtreding. U mag natuurlijk niet meer in de auto rijden als u geen rijbewijs meer heeft. Als uw rijbewijs wordt ingenomen na een forse overtreding hoeft dit geen effect te hebben op uw huidige autoverzekering. Het afsluiten van een nieuwe autoverzekering zal echter lastiger worden. Toch zijn er enkele maatschappijen die misschien een uitzondering maken,  maar dit is onder andere afhankelijk van :

  • De duur van de rijontzegging
  • De datum van de rijontzegging
  • De reden van de rijontzegging

Waar kan ik een auto verzekeren zonder rijbewijs?

Bij Geennee.nl proberen we u altijd eerst onder te brengen bij een reguliere verzekeraar tegen normale tarieven. We raden daarom altijd aan om eerst gebruik te maken van onze online vergelijker. Vul uw gegevens in, kiest de beste autoverzekering en beantwoord alle vragen van de verzekeraar naar waarheid. Lukt dit niet? Dan kunnen we u altijd onderbrengen bij De Vereende. Omdat De Vereende zich specialiseert in bijzondere schades en risico’s, kunnen ook personen zonder rijbewijs of met een rijontzegging, een strafblad of een registratie als wanbetaler daar terecht.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Vergelijk direct de premie voor een autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op