Home Kan ik een autoverzekering afsluiten zonder check?

Kan ik een autoverzekering afsluiten zonder check?

Als u een aanvraag voor een autoverzekering doet, zal de verzekeraar altijd een check doen om te zien om u geregistreerd staat bij Stichting CIS. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem, een landelijke databank waarin gegevens over consumenten geregistreerd worden die van belang zijn voor een verzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan een strafblad of een rijontzegging, maar ook een (te) groot aantal schadeclaims. Verzekeringsmaatschappijen kunnen CIS raadplegen om informatie over hun klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen. Nu wilt u natuurlijk weten of er ook verzekeraars zijn die een autoverzekering afsluiten zonder check.

Autoverzekeraars willen natuurlijk het liefst zo min mogelijk schadevergoedingen uitbetalen. Ook omdat de premie voor hun klanten dan hoger wordt. Daarom hebben ze het liefst verzekeringsnemers zonder problemen, zoals een geschiedenis als wanbetaler of een strafblad. Als u geregistreerd staat bij Stichting CIS is de kans groot dat uw aanvraag wordt afgewezen. Het is vrijwel onmogelijk om een autoverzekering zonder check af te sluiten. Wel is er een verzekeringsmaatschappij waar u altijd terecht kunt. In dit artikel vertellen we u meer.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

autoverzekering zonder check

Wat checkt een verzekeraar allemaal bij het afsluiten van een autoverzekering?

Een CIS-registratie kan verschillende oorzaken hebben. Een verzekeraar doet een check door uw gegevens op te vragen bij Stichting CIS. Ze kijken vervolgens waarvoor u precies geregistreerd staat. Een verzekeraar checkt de volgende zaken:

Schademeldingen

Alle schadeclaims die u bij uw verzekeraar indient, worden bijgehouden. Het maakt hierbij niet uit wie er schuld heeft aan de schade. Van elke claim worden de feitelijke gegevens en de persoonsgegevens bewaard.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Royeren verzekeren door verzekeraar

Een verzekeraar heeft het recht om uw verzekering op te zeggen. Bijvoorbeeld wanneer u langere tijd de premie niet heeft betaald of als u met opzet onjuiste gegevens heeft doorgegeven. Allemaal redenen voor een verzekeraar om de verzekering te beëindigen. Niet alle geroyeerde polissen worden geregistreerd bij Stichting CIS. Als u als verzekeringsnemer niet heeft voldaan aan uw contractuele of financiële verplichting, kan de verzekeraar ervoor kiezen om dit te registreren in de CIS-databank.

Ontzegging van rijbevoegdheid

Een ontzegging van rijbevoegdheid wordt eigenlijk altijd geregistreerd bij Stichting CIS, wat de reden ook is.

Onverzekerde motorvoertuigen

Wanneer een onverzekerd motorvoertuig betrokken raakt bij een ongeval, zullen de gegevens van de eigenaar en de bestuurder van het voertuig worden geregistreerd door Stichting CIS.

Speciale meldingen

De databank van Stichting CIS is een controle middel, geen afwijsmiddel. Een verzekeraar kijkt ook naar speciale meldingen. Speciale meldingen zijn bijvoorbeeld EVR’s, Vertrouwelijke Mededelingen, gegevens van kentekenhouders en bestuurders van onverzekerde motorrijtuigen, total loss meldingen en Sanctielijsten. Dit zijn meldingen waaruit een deelnemer meer over de moraliteit van betrokkene kan afleiden of die vooral gekoppeld zijn aan een object.

Auto verzekeren zonder check: de Vereende

Staat u geregistreerd bij Stichting CIS? Dan is de kans groot dat een reguliere verzekeraar u niet accepteert. Als u een autoverzekering af wilt sluiten, maar u wordt niet door een reguliere maatschappij geaccepteerd, dan biedt de Vereende uitkomst. De Vereende is een maatschappij die speciaal is opgericht voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Als reguliere verzekeringsmaatschappijen afhaken, kunt u altijd nog terecht bij de Vereende. De Vereende zal de autoverzekering altijd accepteren, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere autoverzekering.

Voorwaarden de Vereende

De Vereende stelt wel een aantal voorwaarden voor het afsluiten van een verzekering:

  • U betaalt de premie minimaal 3 maanden vooruit, ook bij maandbetaling.
  • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier.
  • In de meeste gevallen rekent De Vereende daarnaast een waarborgsom van gemiddeld €175,00. Deze moet vooraf worden betaald. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijgt u dit bedrag weer teruggestort.

Sluit een autoverzekering af zonder check via Alpina

Wij adviseren u om altijd eerst gebruik te maken van onze online vergelijkingsmodule, waarin alle reguliere verzekeringsmaatschappijen zijn opgenomen. U kiest hierbij de maatschappij die u bevalt en doorloopt de volledige aanvraag door alle vragen naar waarheid in te vullen. De kans is aanwezig dat de maatschappij u toch nog kan accepteren op het reguliere tarief. Mocht dit niet zo zijn, kunnen we u altijd onderbrengen bij de Vereende. Ook als u een autoverzekering bij de Vereende gaat afsluiten kunt u online de aanvraag doen. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00 of een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op