Wat is het verjaringstermijn van verzekeringsfraude?

Heeft u verzekeringsfraude gepleegd? Dan vraagt u zich misschien af wat het verjaringstermijn van verzekeringsfraude is. Een van de gevolgen van verzekeringsfraude is een registratie in interne en externe frauderegisters. Een van die frauderegisters is de databank van Stichting CIS. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Stichting CIS registreert niet alleen verzekeringsfraudeurs, maar ook wanbetalers en personen met een strafrechtelijk verleden. Om andere verzekeraars te waarschuwen zullen uw persoonsgegevens worden geregistreerd als u bent gepakt wegens verzekeringsfraude. Bij het beoordelen van een verzekeringsaanvraag zal een verzekeraar altijd even in de databank controleren of u een CIS-registratie heeft. Hoe lang een CIS-registratie blijft staan, is afhankelijk van het soort melding. Wij vertellen u wat het verjaringstermijn van verzekeringsfraude is.

Verjaringstermijn verzekeringsfraude

Verzekeraars vinden verzekeringsfraude een ernstige zaak. Door verzekeringsfraude te plegen schaadt u het vertrouwen van de verzekeraar. Bovendien vormen personen die fraude hebben gepleegd een groot risico voor verzekeringsmaatschappijen. Een registratie wegens verzekeringsfraude blijft dan ook het langste staan in de CIS-databank. Het verjaringstermijn van verzekeringsfraude is ongeveer 8 jaar. Tijdens deze 8 jaar is de melding voor elke aangesloten verzekeraar zichtbaar.

Wil u gedurende deze 8 jaar een nieuwe verzekering afsluiten? Dan zult u merken dat dit niet zo makkelijk gaat. Met een registratie wegens verzekeringsfraude is de kans groot dat elke reguliere verzekeringsmaatschappij uw aanvraag afwijst. U vormt dan simpelweg een te groot risico. U kunt dan alleen nog terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. De Vereende is namelijk speciaal opgericht voor het verzekeren van bijzondere risico’s.

verzekeringsfraude verjaringstermijn

Kan ik het verjaringstermijn van verzekeringsfraude verkorten?

U kunt proberen om het verjaringstermijn van verzekeringsfraude te verkorten, door de registratie aan te vechten. Dit kan alleen als u denkt dat de registratie onjuist of onterecht is. Een registratie als fraudeur verdwijnt niet zomaar uit het systeem en kan grote gevolgen hebben. Niet alleen voor uw huidige verzekeringen, maar ook voor uw toekomstige verzekeringen. In sommige gevallen besluit de verzekeraar zelfs aangifte te doen van fraude, wat kan leiden tot strafrechtelijke sancties. Als u verdacht wordt van verzekeringsfraude is het soms verstandig om direct een advocaat in de arm te nemen.

De Vereende verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verzekering afsluiten via Alpina

Ook met een registratie wegens verzekeringsfraude kunt bij ons een verzekering afsluiten. U kunt alvast een indicatie premie berekenen voor uw verzekering bij De Vereende. Daarvoor kunt u onze handige online vergelijkingstool gebruiken. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens krijgt u alvast een indicatie van de maandelijkse premie te zien. Let er wel op dat het een indicatie is, na het verzenden van uw aanvraag berekent De Vereende de definitieve premie.

Bereken online de premie voor uw verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op